Kendi kaderlerini kendileri belirlediler

Kendi kaderlerini kendileri belirlediler

?Iyi öğretmen-kötü öğretmen? kavramını ortadan kaldırmak için Kozan Kaymakamlığının aldığı karar doğrultusunda, bu yıl 1. sınıfa başlayacak öğrenciler ve öğretmenleri kura çekimi ile sınıf şubelerine yerleştirildiler.

/resimler/2019-9/4/1324486166356.jpg2019-2020 eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ın aldığı karar doğrultusunda, ?iyi öğretmen-kötü öğretmen? kavramını ortadan kaldırmak amacıyla bütün öğrencilerin adaletli bir şekilde bir sınıfta okuyabilmeleri için getirilen uygulama ile kura çekilişi gerçekleştirildi. Kozan´da 1. sınıfa başlayacak öğrenciler yaş, cinsiyet vs. gruplarına göre eşit bir şekilde titizlikle sınıflara ayrıldılar. Öğretmenler de belirlenen sınıflara, velilerin huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişi ile yerleştirildiler. Kozan merkezde 17, kırsalda 2 olmak üzere toplam 19 okulda, 2 ve daha fazla birinci sınıf şubesi bulunan okullarda kura çekilişi gerçekleştirildi. Her okulda bir gözlemci hazır bulundu. Bütün öğrenci listeleri öğretmenler tarafından belirlendi. Sınıflara ayrılan öğrencilerin öğretmenleri de yine belirlenen komisyon çalışmaları neticesinde velilerin huzurunda yapılan kura ile belirlendi. Yapılan kura çekilişi öncesinde ve sonrasında velilerden herhangi bir itiraz gelmedi.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez gözlemci olarak Halit Dağlı İlköğretim Okulu´nda görevliydi. Halit Dağlı İlkokulu´nda toplam 7 tane 1. sınıf şubesi için öğretmen kura çekilişi gerçekleşti. Kura çekilişini 1. sınıfa başlayacak öğrenciler gerçekleştirdi. Öğrenciler kendi kaderlerini kendileri belirlediler.

Yapılan kura çekilişinde bir konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, önceki yıllarda 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları esnasında birçok sorunun yaşandığına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

?Özellikle 1. sınıfa yazılmalar da şikayetler hiç bitmiyordu. Veliler; ?Çocuğumu istediğim öğretmene yazdıramadım? diyorlardı. Ya da; ?Bir velinin maddi durumu iyi. Okula para verdi. Ondan dolayı şu sınıfa yazıldı? şeklinde şikayetler bulunuyordu. Bu şikayetlerin ardı arkası kesilmiyordu. Şikayetler en az 2-3 ay devam ediyordu. Bu şikayetler bana yansıdığı gibi, ilçe kaymakamımıza da yansıyordu. Bu şikayetlerden dolayı bu şekilde bir uygulama yapmaya karar verdik. Kozan´ın tüm okullarında 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimiz kura çekilişine tabi tutuluyor. Hazırladığımız şartnameye, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; ?Bizde uygulayacağız? diyor. Aynı şekilde; Karaisalı ve Yüreğir ilçeleri de bu uygulamayı hayata geçiriyor. Şundan emin olabilirsiniz. Ben burada bulunan bütün öğretmenlerimize kefilim. Çocuğum olsa herhangi birine gönül rahatlığı ile yazdırırdım. Hiç birinin diğerinden üstünlüğü yok. Hepsi birbirinden kaliteli arkadaşlarımız. Öğretmenlerimize güvenimiz tamdır. Ben arkadaşlarımıza sordum. ?Liste ile ilgili olarak bir sıkıntınız var mı? diye. Arkadaşlarımız hiçbir sıkıntılarının olmadığını ifade ettiler. Şaibesiz, sizlerin gözü önünde kuramızı çektik. İnşallah herkes kuraya razı olur. Burada bir şaibe görürseniz de gelip bize söyleyebilirsiniz? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez konuşmasını tamamladıktan sonra 1. sınıfa başlayacak öğrenciler kendi kaderlerini kendileri belirlemek için hazırlanan kutucukları çekerek, belirlenen sınıflara öğretmenlerin kura çekilişini gerçekleştirdiler.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılı sezonunda başlatılan 1. sınıflar kura çekilişi bundan sonraki yıllarda da aynen devam edecek.

/resimler/2019-9/4/1325140854150.jpg/resimler/2019-9/4/1325329292036.jpg