Kendisini atmak isteyen genci polisler kurtardı 

Kendisini atmak isteyen genci polisler kurtardı 

Adana’dan Kozan’a eşi ile yaşadığı problemler nedeni ile kendini Kozan Kalesi surlarından atarak intihar etmek isteyen genci Kozan polisi kurtardı.

200 metre yükseklikteki sarp kayalıktan atlamak isteyen genci 3 kilometrelik Kozan Kalesi surlarına dolanarak ulaşan Kozan ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 1 saat boyunca intihar etmek isteyen Fırat A.’yı intihardan vazgeçirmek için ikna çalışması yaptı. Sık sık uçurumun kenarına gelen genç yürekleri ağza getirdi.

İddialara göre; eşi ile ailevi problemler yaşayarak bunalıma giren Fırat A. (33) isimli genç bir arkadaşına kale eteğinden helallik istediği videolu mesaj attı. Polis ekiplerini harekete geçiren mesajda Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri intihar girişiminde olan gencin bulunduğu yeri tespit ederek zorlu arazide 3 kilometrelik parkuru tırmandı.

Adana’dan Kozan’a geldiği tespit edilen genci kurtarmak için kaleye tırmanan polisler gencin arkadaşını da ikna için getirerek Terör-Güvenlik Şube polisleri 1 saat boyunca genci ikna etmek için sarp kayalıkta gençle konuştu.

Polis uçurumun kenarında olan genci güvenli bir noktaya çektikten sonra gencin yakın arkadaşı ile birlikte sarp kayalıklardan indirmeyi başardı. Polisler ambulansa bindirdikleri gencin başından ayrılmazken, kurtarma çalışmasını takip eden Kozan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çimen polis ekiplerine başarılı kurtarma operasyonu için telsizden teşekkür etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.