Kent Konseyi´nden Anavarza Kazılarına Destek

Kent Konseyi´nden Anavarza Kazılarına Destek

Kozan Kent Konseyi Üyelerinden oluşan ve içlerinde akademisyen ve öğrencilerin de bulunduğu ekip Anavarza Antik Kentini ziyaret etti.

Kozan Kent Konseyi Üyelerinden oluşan ve içlerinde akademisyen ve öğrencilerin de bulunduğu ekip Anavarza Antik Kentini ziyaret etti.

Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz yaptıkları gezi ile alakalı şunları söyledi:

?Anavarza´da devam eden kazı hakkında bilgi almak ve yerinde incelemek için, Kozan Kent Konseyi olarak Anavarza´ya gittik. Ç. Ü. Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Arkeolojik Araştırmalar Merkezi Müdürü, Anavarza Kazıları Bilimsel Danışmanı Yrd. Doç. Dr. F. Fatih Gülşen´den çok detaylı ve doyurucu bilgiler aldık. Anavarza Antik Kentinde kazılarla açığa çıkartılan yeni alanlar ve ve bulunan eserlerle buranın tahminimizden daha değerli ve önemli bir yer olduğunu kavradık.

Anavarza´da Alakapı olarak bilinen anıtsal kent kapısının tamamen açığa çıkartıldığını ve sütünlu caddenin açığa çıkartılan 300 m. lik bölümü ile birlikte kapının da restore edileceğini öğrenmekten büyük memnuniyet duyduk. Havariler Kilisesi ve Kuzey Hamamı başta olmak üzere kentteki önemli yapıları da  inceledik.?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde devam eden kazılarda Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. F. Fatih Gülşen Anavarza Antik Kentindeki kazılar ve kentin Unesco Dünya Mirası daimi listeye alınabilmesi için gerekli çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kozan Kent Konseyi Üyeleri Anavarza´daki toprak altındaki değerlerin açığa çıkarılabilmesi ve bu sürecin en sağlıklı ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için   çeşitli projeler üretip hayata geçirerek destek vereceklerini dile getirdiler.