Kent Konseyi Çalışmaları Hızlanıyor

Kent Konseyi Çalışmaları Hızlanıyor

Kozan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olağan toplantısı yapıldı.

Konsey Başkanı Ömer Faruk Kaymaz’ın başkanlık ettiği yürütme kurulu toplantısı Atatürk Parkı’ndaki SODES Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Ömer Faruk Kaymaz ve Yürütme Kurulu üyesi Ümit Özalp Kunt, Kozan’ı temsilen katıldıkları, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Genel Kurul Toplantısı hakkında kurula bilgi verdi.

Toplantıda,  Sağlık, İmar ve Şehircilik, Çevre Sorunları ve Tabiat Varlıkları, Kültür-Turizm-Sanat ve Tarih, Eğitim-Öğretim, Ulaşım,  Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grupları’na seçilen yürütme kurulu üyelerinin görüş ve önerileri ele alındı.

Yürütme Kurulu, çalışma gruplarının kısa süre içinde toplanarak,  gruplara dışarıdan katılacak isimlerin gelecek toplantıya kadar belirlenmesine ve  her çalışma grubunun kendi başkanını seçmesine, kadın ve gençlik meclisleri kurulması için çalışma yapılmasına karar verdi.

Toplantıda, Kozan Kent Konseyi’nin önerisi ve ilgili çalışma gurubunun yürüttüğü teknik çalışma sonucu Kozan Belediyesi tarafından eski belediye binasında kurulan ve henüz resmi açılışı yapılmayan Kent Müzesi’nin  eksiklerinin tamamlanarak geliştirilmesi ve daha aktif hale getirilmesi için ilgili kurumlara tavsiyede bulunulması konusunda görüş birliğine varıldı.