Kent Konseyi’nden devlet hastanesi açıklaması

Kent Konseyi’nden devlet hastanesi açıklaması

Eski devlet hastanesi binasının yıkılması ile ilgili olarak Kozan Kent Konseyi’de açıklamada bulundu. Kent Konseyi, binanın yıkılma kararının yanlış olduğunu açıkladı.

Kozan Kent Konseyi Yürütme Kurulu yıkımına başlanan eski devlet hastanesi binasının durumu ile ilgili olarak Çarşamba günü olağanüstü toplantı düzenledi. Toplantıda, ilk olarak özeleştiri yapılması gerektiği konusunda ortak bir karar alındı.

Kozan Devlet Hastanesi'nin 7 katlı eski binasının yıkılması ile ilgili olarak son günlerde yıkılmaması için tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıkılmasına başlanan devlet hastanesi ile ilgili olarak, kamuoyundan da büyük tepki var. Kozan Kent Konseyi’de yaşanan durum ile ilgili olarak, olağanüstü toplantı gerçekleştirdi ve toplantı sonrasında şu ifadelere yer verilerek basın açıklaması yapıldı:

“Yıllardır bir kuruma devredilemeyen ve boş bırakılarak kullanılmayan hastane binamız ile ilgili geniş bir katılım ortamında tartışılmasına ve bir çözüm üretilmesine yönelik bir çalışma yapabilirdik mesela.

Bugün geldiğimiz noktada yıkımı devam eden mevcut binanın fiziksel dayanıklılığı ile ilgili henüz kamuoyu ile paylaşılmadığından yeterli teknik bilgiye sahip olmadığımızdan doğru bir bakış açısı geliştiremeyeceğimiz bir sürecin içerisinde bulunmaktayız.

Bundan sonraki süreçte tüm hemşerilerimizin de her zaman katkı sunabileceği, ilçemiz ile ilgili ortak fikirlerin tartışıldığı ve uzlaşıldığı, bakış açısının sadece memleketine duyduğu sevgi ve hoşgörü penceresi olmasını hedefleyen bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak hem bizler mesaimizi artıracak hem de olumlu tüm fikir ve önerilere her zaman desteğimiz olacaktır.

Bugün Kozan Kent Konseyi olarak çıkardığımız sonuç;  bir bina çürümekte ise hepimiz bir noktada buluşup bunu tartışalım çürümesin.  Bir bina yarım kalmış ise inşaat neden yatırım almıyor oturup bunu tartışalım ve çözelim. Yollarımız rahat değil, trafik sıkışık, maalesef hepimiz farkındayız ki ülkemizdeki belki de en kötü yollara sahibiz, bunlarla ilgili çözüm üretelim. Yapılması düşünülen her hizmetin katılım odaklı olması gerektiğinin altını çizmek isteriz.  Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”