Kesilen ağaçların yerine zeytin fidanı dikilecek

Kesilen ağaçların yerine zeytin fidanı dikilecek

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, okul binasını ve çevreyi tehdit eden ağaçların kesimi ile ilgili olarak Gazi İlk ve Ortaokulu´nu ziyaret etti.

Kozan´ın en eski okullarından biri olan, bünyesinde bugüne kadar binlerce öğrenciye eğitim ve öğretim vererek mezun eden Gazi İlk ve Ortaokulu binası çevresinde bulunan çam ağaçları okul binasını ve çevreyi büyük derecede tehdit ediyor. Çam ağaçlarının yıkılma riskine karşılık tedbir önlemleri kapsamında, gerekli yasal işlemlerin yapılmasının ardından kesimi gerçekleştirilecek. 11 çam ağacının kesilmesinin ardından yerine zeytin fidanları dikilecek.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, basın mensupları ile birlikte tehdit içeren çam ağaçlarının bulunduğu yerde incelemelerde bulundu. Şafak Gürçam, çam ağaçlarının okul binasını ve çevresini tehdit ettiğini, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından kesilerek yerine zeytin fidanlarının dikileceğini söyledi.

Yapılan incelemelerin ardından Gazi İlk ve Ortaokulu bünyesinde açılan yaz kurslarını da ziyaret eden Gürçam, öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti. Verilen kurslar hakkında bilgi alan Şafak Gürçam, yaz tatilinde dahi okula giderek eğitim ve öğretim faaliyetlerinden yaralanan bütün öğrencileri tebrik etti.

/resimler/2019-7/9/1449432149510.jpg