Anahtar Kelimeler: Kırmızı alarm veriyor

Kırmızı alarm veriyor

Kırmızı alarm veriyor

Kozan ilçe merkezinden geçen Tabak Deresi içerisindeki görüntü görenleri hayrete düşürüyor. Temizlenmeyen Tabak Deresi hastalık saçıyor.

Ağlıboğaz, Türkeli, Aslanpaşa, Tavşantepe ve Mahmutlu Mahallesi sınırlarından geçen Tabak Deresi önemli bir konuma sahip. Özellikle, dere kenarlarında bulunan evlerin su taşkınlarına karşı önlenmesi noktasında Tabak Deresi önemli rol oynuyor. Islah çalışmaları yapıldıktan sonra Tabak Deresi'nin İçerisi yosunlar, bitkiler ve vatandaşın attığı çöplerle dolmuş durumda.

Özellikle, sıcak havalarda yaydığı kötü koku ve ürettiği hastalıklar ile insanların sağlığını tehdit eden Tabak Deresi bir an önce bakım istiyor. Tabak Deresi'nin İçerisi tamamen temizlenerek hijyenik bir hale getirilmesi gerekiyor. Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde oluşabilecek herhangi bir sel baskınında Tabak Deresi'nin içerisinde biriken bu görüntü tehlike arz edebilir.

Devlet Su İşleri'ne ait olduğu ve ıslah çalışmaları Devlet Su İşleri tarafından yapılan Tabak Deresi'nin bu hali vatandaşı çileden çıkartıyor. Özellikle, dere kenarında yaşayan vatandaşlar yazın sivri sinek ve haşerelardan dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek; " Tabak Deresi yapılış itibari ile gerçekten çok güzel bir proje. Ancak, içerisinin temizlenmemesi ve insanların sağlığını tehdit edecek şekilde kötü koku ve pislik oluşturması bizleri mutlu etmiyor. Çocuklarımız bu derenin kenarında oynuyorlar. Yaz aylarında evlerimiz haşerelerla doluyor, zaman zaman kötü kokulardan dolayı duramıyoruz. Yaz aylarında temizlenmedi. Şimdi kış ayı geliyor. Kış aylarında sel taşkınlarının önlenmesi noktasında yapılan bu derenin temizlenmesi gerekiyor. Bu görüntüyü yetkililer görsün. Bir an önce dere temizlenerek ilk yapıldığı güne kavuşturulsun” dedi.