Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Hayvan İçme Suyu Tankları Dağıtıldı

Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Hayvan İçme Suyu Tankları Dağıtıldı

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırsal bölgelerde sürdürdüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ile önemli bir destek kampanyasına imza attı.

 

 

 Altı yüz rakım ve üzeri mahallelerde hayvancılıkla uğraşan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçen müdürlük, %70 hibeli 20 tonluk hayvan içme suyu tankları temin etti.

 

Boztahta, Doğanalanı ve Kalkumaç Mahallelerindeki yetiştiricilerin taleplerini karşılamak üzere yola çıkan Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürü Ömer ERDOĞAN liderliğindeki bir ekip ve deneyimli veteriner hekimlerden oluşan bir kadro eşliğinde harekete geçti. Bu kapsamda gerçekleştirilen örnek bir işbirliği ile hayvan içme suyu tankları, sahiplerine ulaştırıldı.

 

Kırsal alanda hayvancılığın ve çiftçiliğin desteklenmesi hedefiyle yürütülen KDAKP, uluslararası tarım kalkınma fonu IFAD tarafından da destekleniyor. Yüksek rakımlı bölgelerde yaşamını sürdüren yetiştiricilere yönelik bu anlamlı projenin hayata geçirilmesiyle, hayvanların sağlıklı ve düzenli su temini sağlanarak hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği desteklenmiş olacak.

 

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu değerli çalışma ile sadece hayvan yetiştiricilerinin yaşamını kolaylaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda kırsal alanlardaki ekonomik büyümeye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmuş oldu. Bu tür örnek projelerin, gelecekte de kırsal kesimde pozitif etkiler yaratması bekleniyor.