Kitaplar Özgürlüğüne Kavuşuyor

Kitaplar Özgürlüğüne Kavuşuyor

2 yıl önce rahmetli olan Yalın Kılıç isimli Ziraat Mühendisi tarafından evinin altındaki ahır kütüphanede toplanmaya başlanan ve bugün sayısı 70 bini bulan kitaplar, kilitli olan ahırdan çıkarılarak Kozanlılar´ın hizmetine sunulacak.

K.Ekspres- Gazetemizde yayınlanan ´70 bin kitap ahırda kilitli kaldı´ manşet haberimizden sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı olan ve aynı zamanda Basın Daire Başkanlığı´nı bünyesinde toplayan birimin Daire Başkanı olan Halil Hızlısoy, kütüphanenin bağlı olduğu YEKSAV Vakfı´nın yöneticileriyle irtibata geçerek Kozan´da temin edecekleri bir yerde kitapların Kozanlılar´ın hizmete sunulmasını sağlayacaklarını ifade ettiler.

YEKSAV VAKFI YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Halil Hızlısoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün böylesine anlamlı bir hizmete el uzattığını ve Kozan´daki Büyükşehir Belediyesi´ne ait bir binada kitapların ahırdan çıkarılarak okurların hizmete sunulmasını temin edeceklerini söyledi ve kendisinin de bu konuda Başkan Hüseyin Sözlü adına aracılık yapacağının müjdesini verdi. Çukurova Barış Gazetesi olarak biz de YEKSAV Vakfı yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi´nin yetkililerine aracılık etmekten mutluluk duyduk.

HIZLISOY: KİTAPLAR KİLİTLİ KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, öğretmen kökenli bir belediyeci olarak kitapların ahırda kilitli kalmasına gönlü razı olmayacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Beyin de olurları ile kilitli olan kitapları özgürlüklerine kavuşturacaklarını ve en güzel şekilde değerlendireceklerinin müjdesini verdi. Hızlısoy gazetemize yaptığı açıklamada ?Vakıf yöneticileriyle görüşüyoruz. Bu kütüphaneyi en güzel şekilde Kozan´a kavuşturacağız. Sizlere de bu anlamda teşekkür ediyoruz´ dedi.