Kız kardeşinin boğazını keserek öldüren Suriyeli tutuklandı

Kız kardeşinin boğazını keserek öldüren Suriyeli tutuklandı

Amcasının kızıyla evlendirilmeye zorlanan 16 yaşındaki Bağdat El Dahir´i boğazını keserek öldüren abisi Besil Dahir çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suriye´nin İdlip kentinden Kozan´a gelerek yerleşen Dahir ailesinin 16 yaşındaki kızları Bağdat El Dahir iddialara göre; amcasının oğlu ile evlendirilmek istendi. 25 yaşındaki abisi Besil Dahir bu evlilikte ısrarcı oldu. Genç kız amcasının oğlu ile evlenmek istemediğini belirterek evden kaçtı. Abisi evden kaçan kız kardeşini amcasının oğlu ile evlenmesi yönünde sıkıştırdı. Genç kız bütün ısrarlara rağmen evlenmeyeceğini belirtince, cinayet planı kuran katil zanlısı abi evde kimsenin bulunmadığı bir anda kız kardeşinin boğazını keserek öldürdü.

İzmir´de Çalışıyordu

Suriye´deki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyelilerden biri olan Besil Dahir İzmir´de çalışıyordu. 15-20 gün önce Kozan´a gelen Dahir, kız kardeşinin amcasının oğlu ile evlenmek  istemediğinden dolayı cinayet planları kurmaya başladı. O bir planıda Pazar günü gerçekleştirdi.

ANNESİNE 300 LİRA VERDİ, ÇARŞIYA GÖNDERDİ

Kız kardeşinin boğazını banyoda keserek öldüren Besil Dahir evde kimsenin olmaması için annesine 300 lira verdi. Annesine; ?Sen 300 lirayı al, çarşıya git. Alışveriş yap? dedi. Anne evden ayrıldıktan sonra bütün kapıları kilitleyen katil zanlısı abi, kız kardeşini daha önceden planlandığı gibi boğazını keserek öldürdü. Bu itirafı da emniyet sorgusunda anlattı.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İZMİR´E KAÇACAKTI

16 yaşındaki kız kardeşini öldüren Dahir, cinayeti işledikten sonra İzmir´e kaçacaktı. Planı kendince işliyordu. Cinayeti işleyip hızlı bir şekilde ilçeden ayrılarak İzmir´e kaçacaktı ama olmadı. Cinayeti işledikten hemen sonra kaçamadan yakalandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen Suriyeli katil zanlısı ilk ifadesinde kız kardeşini öldürdüğünü itiraf etti. Emniyette sorguya alınan abi cinayetin detaylarınıda soğuk kanlılıkla anlattı. Kız kardeşini, amcasının oğlu ile evlenmediği için öldürdüğünü itiraf etti.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Pazar günü sabah saat 09.30 sularında Çanaklı Mahallesi Eryiğit Sokak üzerinde işlenen cinayetle ilgili gözaltına alınarak emniyete götürülen katil zanlısı işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcı ifadesinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Suriyeli katil zanlısı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kozan kapalı Cezaevi´ne gönderildi.