Kızılay Kozan Şubesi Kapatıldı

Kızılay Kozan Şubesi Kapatıldı

Kozan Kızılay şubesi fazla aktif olarak çalışmadığı gerekçesiyle Kızılay Genel Merkezi´nin aldığı kararla yaklaşık bir ay önce kapatıldı.

Kozan Kızılay şubesi fazla aktif olarak çalışmadığı gerekçesiyle Kızılay Genel Merkezi´nin aldığı kararla yaklaşık bir ay önce kapatıldı.

2006 yılından bu yana yaklaşık 12 senedir Kızılay Kozan Şubesi´nin Başkanlığı´nı yapan Enver Erkuran kapatmayla ilgili Kozan Ekspres Gazetesi´ne konuştu.

Enver Erkuran, ?Ben 2006 yılından bu yana Kozan Kızılay Şube Başkanlığı´nı yapıyordum. Bugüne kadar sosyal konularda her zaman aktif oldum. Yardım edilmesi gereken muhtaç insanlara köprü vazifesi görerek yardım eli uzattık. Yaklaşık bir ay önce Kızılay´dan gelenler şubedeki bütün demirbaşları alarak şubeyi boşalttılar. Kapatma gerekçesi olarak da fazla aktif olarak çalışmadığımız öne sürüldü. Kozan Kızılay Şubesi ile birlikte Türkiye´de bugüne kadar yaklaşık 300´ün üzerinde şube kapatıldı, kapatılmaya da devam ediliyor. Biz, Kozan Kızılay Şubesi olarak Kozan´da yılda ortalama 400-500 kişiye kavurma, yaklaşık 100 kişiye yardım kolisi ve son yıllarda da kıyafet yardımlarını arttırmıştık. Ben şubenin kapatılmasından dolayı üzüldüm. Şimdi uygulama nasıl olacak bilmiyorum. Adana´dan mı idare edilecek?, yoksa Kozan´a bir temsilcilik  mi verilecek? şimdilik belli değil? diye konuştu.

Türkiye genelinde kapatılan Kızılay şubeleri ile Kızılay´ın küçülerek büyümeye çalıştığı iddiaları da ortaya atılıyor. Kızılay şubelerinin kapatılmasında siyasi olaylarında etkisi olduğu belirtiliyor. Fazla aktif olmayan veya genel merkeze biat etmeyen şubelerin tamamının kapatılması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Kozan´da insanlara yardım köprüsü kuran Kozan Kızılay Şubesi´nin kapatılması yardım alan vatandaşlarda da tedirginlik uyandırmış durumda. Bundan sonra kendilerine yapılan yardımların bundan sonra gelip gelmeyeceği muamma. Önümüzdeki süreçte Kızılay ile ilgili gelişmelerin nasıl olacağı ise şimdilik merak konusu.