KOÇ; ?TARLADAKİ ÜRÜNLER DEĞER KAYBINA UĞRADI?

KOÇ; ?TARLADAKİ ÜRÜNLER DEĞER KAYBINA UĞRADI?

Geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtına Işıklı, Bulduklu, Akköprü, Faydalı, Çokak, Alapınar, Pekmezci, Yassıçalı, Çukur´daki mısır tarlalarındaki, ürünleri yatırdı.

TARSİM Sigortası olan çiftçiler durumu TARSİM yetkililerine bildirirler. Çiftçi Yahya Arıoğlu zarar raporu tutturmak için TARSİM´den gelen ilk memurun % 12 zarar gösterdiğini ve buna itiraz ettiğini belirtti. İtirazı sonunda TARSİM´den gelen ikinci memurun aynı tarlaya  % 43 zarar tespitinde bulunduğunu söyledi. 

2015-2016 üretim yılında Kozan bölgemizde olduğu gibi yurdun birçok yerinde don, dolu, kuraklık ve sel gibi çeşitli doğal afetler yaşandığını anımsatan Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu ?Doğal afetler sonucu ürünleri satılamayacak şekilde hasar gören tüm üreticilerimiz, tarım il ve ilçe teşkilatlarına başvurarak hasar tespit raporları almışlardır. Tarımda üretimin sürekliliği ve bu mağdur üreticilerimizin üretime devam edebilmeleri için tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası´na olan tarımsal kredi borçlarının vadesi uzatılmalıdır? dedi.

Fırtınada zarar gören tarlalarda incelemelerde bulunan Kozan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi Kürşat Koç ?Işıklı, Bulduklu, Akköprü, Faydalı, Çokak, Alapınar, Pekmezci, Yassıçalı, Çukur´daki mısır tarlaların tamamına yakını geçtiğimiz günlerde etkili olan fırtınada zarar gördü. Zarar gören çiftçilerimiz Kozan İlçe Tarım Müdürlüğüne dilekçe yazsın. Kozan Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin yanındayız. Ancak gerek devlet yetkilileri gerekse siyasi yüzler durumdan bihaber. Fırtınada zarar görmesinden dolayı tarladaki ürünler değer kaybına uğradı. TARSİM´den gelen yetkililer tarlalarda zarar gören ürünlere farklı oranlarda hasar tespiti yapıyor. Bu durumdan çiftçilerimiz şikayetçi. Allah göstermesin bir yağmur daha olduğunda ürünler biçilemez. Çiftçilerimizin bu ürünlerini tavukçu, nişastacı almaz. Fırtınada zarar gören mısırların taneleri küçük küçük ve küflenmeye başlamış. Çiftçilerimiz yerdeki ürünlerin zarar görmemesi için tarlasını sulayamıyor? dedi.

Çiftçiler ise TARSİM´den gelen memurlardan dert yandı. Çiftçi Yahya Arıoğlu zarar raporu tutturmak için TARSİM´den gelen ilk memurun % 12 zarar gösterdiğini ve buna itiraz ettiğini belirtti. İtirazı sonunda TARSİM´den gelen ikinci memurun aynı tarlaya  % 43 zarar tespitinde bulunduğunu söyledi. Bölgede bulunan  bir tüccar ise  TARSİM´den gelen memura tarlası zarar gören çiftçilerle birlikte TARSİM´i mahkemeye vereceğiz dedik. Memur ise hiçbir şey alamazsınız dediğini ifade etti. TARSİM´den gelen bayan memuru yolcu ederken bizzat bana çiftçilerin önü sıra böyle söylemlerde bulunmayın diyerek sitem ettiğini söyledi.  

/resimler/2016-7/21/1547350572816.jpg

/resimler/2016-7/21/1547515729372.jpg