Koç Üniversitesinden Güneri İlkokuluna Yeni Kütüphane

Koç Üniversitesinden Güneri İlkokuluna Yeni Kütüphane

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, yurt genelinde birçok okulda kütüphane kurulmasına destek olan Koç Üniversitesi Farkındalık Grubunun, Güneri İlkokulunda kurduğu kütüphanenin açılış törenine katıldı.

Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında öğrencilerin gelişimine destek olmak ve okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için Kozan’da Güneri İlkokulu’nda kütüphane kurdu. Kütüphanenin açılışına Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, belediye meclis üyesi Ender Çulhacı, okul müdürü ve öğretmenleri ile Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu üyeleri katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu temsilcileri, kütüphanenin açılmasında yaklaşık bir ay boyunca kendilerine destek olan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’e Teşekkür etti.

Sözlerine eğitimin önemine yaptığı vurgu ile başlayan Belediye Başkanı Musa Öztürk, en büyük yatırımın sağlık ve eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, “Cep harçlıkları ile buraya kütüphane açan Koç Üniversitesi öğrencilerine, bu kütüphanenin açılmasına vesile olan belediye meclis üyemiz Sayın Ender Çulhacı ve oğluna teşekkür ediyorum. Ayrıca siz küçük öğrencilere de seslenmek istiyorum. Bu kütüphaneden azami şekilde istifade edin, bol bol kitap okuyun. Japonya ve Almanya’nın petrolü olmadığı halde dünyada sanayi devi olmuşlar, bunun nedeni okuyan ve eğitimli insan sayısının fazla olması, sizden tek isteğim okuyan bir nesil olmanız. Bugün İstanbul’dan kalkıp burada kütüphane açan abla ve abilerinizi örnek almanız ve sizin de aynı başarıları işlere imza atmanızı istiyorum. Biz de Belediye olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz, kütüphanemiz hayırlı olsun.” dedi. Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezerek kitapları inceleyen Başkan Öztürk, ikram edilen çay eşliğinde öğrencilerle keyifli bir sohbet de gerçekleştirdi.

Öğrencilere zihinsel gelişimlerine destek olmak amacıyla satranç takımı hediye eden Başkan Öztürk, okullarının bahçesine parke döşenmesini isteyen bir öğrenciye de isteğini yerine getireceğine dair söz verdi.