Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü açıldı

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü açıldı

Kozan Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ile Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ‘Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü’ açıldı.

Dört bir tarafı tarih kokan Kozan’da, ileriye dönük tarih turizmi yatırımları kapsamında özellikle yerli ve yabancı turistlere verilecek hizmetler noktasında turizmde yetişmiş ve ara eleman ihtiyacı doğacak. Bu kapsamda, uzun yıllardan bu yana Kozan'da Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin açılması yönünde çeşitli platformlarda girişimlerde bulunuldu. Turizm ve Otelcilik Lisesi çılması noktasında çalışmalar devam ederken, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez'in girişimleri ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı içerisinde Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü açıldı. Bölümden mezun olacak öğrenciler, turizm sektörünün bütün kategorilerinde yetişmiş kalifiye personel olarak çalışma imkanı bulabilecekler.

Kozan Kaymakamlığı Sosyal medya adresinden yapılan açıklamada; "Medeniyetler şehri olan ve geniş bir tarih, kültür ve doğa turizmi potansiyeline sahip olan Kozan’ımızda turizmde yetişmiş ve ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, kaymakamlığımız öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz girişimleri ile Ramazanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde "Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Bölümü" açılmıştır. Hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.