KOYUN HIRSIZLARI POLİSTEN KAÇAMADI

KOYUN HIRSIZLARI POLİSTEN KAÇAMADI

Kozan´da otomobil ile küçükbaş hayvan hırsızlığı yapan şüpheliler polisten kaçarken bir evin duvarına çarptı.

Kozan´da otomobil ile küçükbaş hayvan hırsızlığı yapan şüpheliler polisten kaçarken bir evin duvarına çarptı. Otomobilden inerek kaçmaya çalışan şüphelilerden ikisi gözaltına alınırken, bir şüpheli tarihi Kozan Kalesi eteklerinde izini kaybettirdi.

Olay öğle saatlerinde Tavşantepe mahallesinde yaşandı. Kiralık olduğu iddia edilen 01 CPP 91 plakalı otomobilde 5 adet koyunu fark eden polis aracı durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayarak kaçan şüpheliler araçla Kozan kalesi eteklerinde ki ara sokaklara daldı. Polisin yakından takip ettiği şüphelilerin kullandığı araç Çınar sokakta bir evin duvarına çarptı. Lastiği patlayan araçla daha fazla ilerleyemeyen şüpheliler araçtan inerek tarihi kalenin eteklerine doğru kaçmaya başladı. Polis kısa sürede kaçan şüphelilerden ikisini yakalayarak gözaltına alırken kaçan diğer zanlının ise peşine düştü.  
Kalenin sarp kayalıklarında yaklaşık iki saat şüphelinin izini süren ve zaman zaman yakın temas sağlayan polis, havaya ateş etmesine rağmen engebeli arazi nedeni ile şahsa bir türlü ulaşamadı. Öte yandan duvara çarparak lastiği patlayan aracın bagaj ve arka koltuğundan 5 adet koyun çıkarıldı. Koyunların sahipleri olay yerine gelerek çalınan koyunlarını teslim aldı.

Polisin tutukladığı zanlılar işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürülürken, kalede izini kaybettiren zanlı için arama çalışmaları devam ediyor.