Baris kartal
25.12.2015 21:59:38
Sadece ilgi çekmeye çalışıyor gibi geldi bana.o büyüklükse bir gök taşının düştüğü yerde büyükçe bir krater oluşturması gerekir ve taş toprağın altına gömülü halde olmalıdır.sanırım bu tip taşların maddi değerinin olduğunu öğrenmiş olmalılar ki böyle bir hikaye uydurmuslar.

Öner Kaçıran
14.04.2017 22:13:47
Bu haberi yeni okudum.Konunun uzmanıyım. facede ´´göktaşı avcıları´isimli grubum var.Bana ulaşılırsa yardımcı olurum saygılarımla.

KOZAN´ A GÖKTEN YANARAK GÖKTAŞI DÜŞTÜ

KOZAN´ A GÖKTEN YANARAK GÖKTAŞI DÜŞTÜ

Kozan´da yanarak gökten düştüğü iddia edilen gizemli bir taş bulundu. 3 kilo ağırlığındaki sıradışı taş, vatandaşın ilgi odağı oldu.

 

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kızıllar Mahallesi´nde yaşayan 63 yaşındaki Safiye Aydoğan´a komşusunun oğlu Bünyamin Aydoğan bahçelerine gökten ateş topu şeklinde bir cismin düştüğünü söyledi. Bahçede inceleme yapan Aydoğan, 3 kilogram ağırlığında siyah bir taş ile karşılaştı. Safiye Aydoğan başından geçenleri şu şekilde anlattı: ?Komşumun oğlu gökten ateş topu şeklinde bir cismin bahçemize düştüğünü söyledi. İlk önce çocuğun söylediklerini diye pek önemsemedim. Fakat televizyonda göktaşlarından bahseden haberler izleyince şüphelenip çocuğun bahsettiği bahçede araştırma yaptım. Yanmış otların arasında daha önce hiç görmediğim değişik siyah bir taş ile karşılaştım. Taşı bir poşete koyarak eve getirdim.? 

Annesinin bulduğu taşın normal taşlardan çok ağır olduğunu belirten Safiye Aydoğan´ın oğlu Alparslan Aydoğan, ?Çocukluğumdan bu yana burada yaşıyorum hiç böyle bir taşa rastlamadım. Bu gerçekten farklı bir taş. Biz bu taşın uzmanlar tarafından araştırılmasını istiyoruz.? dedi.

Safiye Aydoğan´ın alüminyum folyo içerisinde muhafaza ettiği taş, gizemini koruyor.