KOZAN BELEDİYE BAŞKANI MUSA ÖZTÜRK´ÜN GÜREŞÇİSİ BAŞPEHLİVAN OLDU

KOZAN BELEDİYE BAŞKANI MUSA ÖZTÜRK´ÜN GÜREŞÇİSİ BAŞPEHLİVAN OLDU

Olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı anısına Kozan Belediyesi´nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen ?İsmet Atlı Karakucak Güreşleri´nde Aydın Polatçı başpehlivan oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonunca organize edilen güreşler, Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi. Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ile beraber çok sayıda güreş sever katıldı.

Atlı ailesi adına programın açılış konuşması yapan Mustafa Atlı güreşleri organize eden tertip komitesine teşekkür etti. Büyükler, yıldızlar ve minikler olmak üzere üç kategoride yapılan güreşlere Türkiye´nin farklı il ve ilçelerinden 28 ve 85 kilogram üzeri toplam 428güreşçi katıldı. Geçen yıl güreş ağası seçilen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ağalık görevini Ramazan Akyürek´e devretti. Ev sahibi olarak bir konuşma yapan Başkan Öztürk; ?Adını tarihe altın harflerle yazdıran ve benimde köylüm olan dünya ve olimpiyat şampiyonumuz İsmet Atlı için burada bir araya geldik. İnşallah hayatta olduğumuz sürece geleneği sürdüreceğiz ve onun adını ölümsüzler arasına yazdıracağız.Adana Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinliğe katılan tüm pehlivanlara başarılar diliyorum. İnşallah ata sporumuz güreşi nesiller boyunca sürdürürler? dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek konuşmasında etkinliğe katılan pehlivanlara teşekkür ederek, geleneksel hale getirilen İsmet Atlı Karakucak Güreşlerini her yıl yapacaklarını söyledi.

Yapılan müsabakalarda er meydanına çıkan pehlivanlar rakiplerini yenmek için mücadele etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen güreş etkinliğinde Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk adına güreşen Aydın Polatçı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına güreşen Yalçın Sözen´i yenerek başpehlivan oldu. Üçüncü pehlivan ise güreşe Ankara bölgesinden katılan Şekerspor Kulübünden Ali Bönceloğlu oldu.

Organizasyonda başpehlivana 9 bin TL, dereceye giren güreşçilere para ve çeşitli ödüller verildi.Sporculara madalyaları protokol tarafından takıldı.