KOZAN BELEDİYESİ 200 BİN EURO´LUK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNE İMZA ATTI

KOZAN BELEDİYESİ 200 BİN EURO´LUK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNE İMZA ATTI

Kozan Belediyesi tarihinde ilk kez bir Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen "Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi ? II Hibe Programı? kapsamında Kozan Belediyesi 200 bin Euro´luk projeyi bir yılda hayata geçirecek.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün katıldığı projenin imza töreni Ankara´da Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı´nda gerçekleştirildi. Belediye Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Korkut´un proje yetkilisi olduğu ?Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi Projesi?nin ön başvurusu 2014 Ekim ayında yapılmıştı. Ön değerlendirme sonrasında 2015 Aralık ayında belediye tam başvuru hakkını kazanmış, geçtiğimiz haziran ayında da projenin kabul edildiği belediyeye bildirilmişti.

Yapılan imza töreninde ÇSGB Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanı Burak Çağatay Doğan kısa bir konuşma yaparak yaklaşık 2 yıl süren ve toplamda 1200 başvuru içinden seçilen 39 proje içinde yer almayı başarmış proje sahiplerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kozan Belediyesi´nin ilk kez bir Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yapacağını dile getiren Başkan Musa Öztürk, yaklaşık maliyeti 600 bin lirayı bulacak olan projenin eş başvuran Kozan Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hayata geçirileceğini ifade etti. Başkan Öztürk imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?Kozan Belediyesi olarak son üç yılda büyük çapta projelere imza attık. Bakanlıklarımızın ve Çukurova Kalkınma Ajansımızın desteği ile hayata geçirdiğimiz projelerimizin arasına bir de Avrupa Birliği projesi eklemekten büyük gurur duyuyoruz. Proje kapsamında belediyemizin Türkeli Mahallesinde açacağı Hayat Boyu Öğrenme Merkezi aracılığıyla mesleki eğitim vereceğimiz kadınlarımızın iş gücüne ve istihdama katılımını artırmayı hedefliyoruz. Eğitim ve kurslarla kadın girişimciliğini cesaretlendirmeyi, girişimcilik kapasitesini artırmayı, bunun için ihtiyaç duyacakları farkındalık, bilgi ve beceriyi danışmanlık ve destek hizmetlerimizle sağlamayı planlıyoruz. Yüzlerce kadınımızın katılacağı proje çalışmalarımızın ilçemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?

 

Kozan Belediyesi ve Kozan Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile hayata geçirilecek ve 12 ay sürecek proje kapsamında kurulacak olan Hayat Boyu Öğrenme Merkezi aracılığıyla ilçede yaşayan 25-64 yaş grubundaki dezavantajlı 425 kadına yönelik mesleki, temel ve sosyal eğitimler verilmesi ve kadınların sosyal ve ekonomik entegrasyonunun güçlendirilmesi hedefleniyor.