KOZAN BELEDİYESİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİNİN TANITIMINI YAPTI

KOZAN BELEDİYESİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİNİN TANITIMINI YAPTI

Kozan´da restorasyonu tamamlanarak turizme kazandırılan tarihi sokaklar ve Coğrafi Bilgi Sistemi´nin (CBS) tanıtım toplantısı yapıldı.

Kozan Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıya, mimarlar, mühendisler, müteahitler, muhtarlar ve basın mensupları katıldı. Belediye Dış İlişkiler Müdürü Ahmet Korkut, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve başarıyla tamamlanan Yeğenoğlu Sokak Sağlıklaştırma Projesi ve Kozan´da Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi hakkında bilgi verdi.

 

Toplantıda Coğrafi Bilgi Sisteminin nasıl çalıştığını, vatandaşların bu sistemden nasıl yaralanacağını sunum eşliğinde anlatan teknik heyet, Kozan´da başarılı bir şekilde hayata geçen projeleri diğer belediyelere örnek olarak gösterdiklerini ifade etti.

 

Sunumun ardından bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, göreve geldiği günden bu yana eldeki imkanlarla hizmet üretmeye çalıştığını belirtti. Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Bütçemiz kısıtlı olduğu için maalesef yapabileceklerimiz de sınırlı. Bu yüzden proje konusuna çok önem veriyoruz. 2014 yılında Çukurova Kalkınma Ajansında 2 projemiz kabul edilmişti, bugün itibariyle 2 projemiz de başarıyla tamamladı. 2015 yılında da proje üretmeye devam ettik, 2 proje SODES´e,  2 proje de Çukurova Kalkınma AJansına sunduk. Turizm Bakanlığımıza da Cumhuriyet Parkının yenilenerek Masal Kahramanları Parkı olabilmesi için proje hazırladık ama bu projelerimiz maalesef kabul görmedi. Buradan hükümetimize ve bakanlıklarımıza da seslenmek istiyorum. Kozanımız ve bölgemiz için taşın altına elimizi hep birlikte koyalım ve  projeleri başarıyla gerçekleştirelim.?