KOZAN BELEDİYESİ HAYAT BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE KURSLAR BAŞLADI

KOZAN BELEDİYESİ HAYAT BOYU EĞİTİM MERKEZİNDE KURSLAR BAŞLADI

Kozan Belediyesi´nin özkaynaklarıyla inşasını tamamladığı Hayat Boyu Eğitim Merkezinde kurslar başladı.

Belediye Şantiye Şefliği ekipleri tarafından, belediyenin kendi imkanları kullanılarak inşa edilen 560 metrekarelik binada, Avrupa Birliği fonlarından alınan destekle açılan ilk kurs KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Kursu oldu. Proje kapsamında 6 adet KOSGEB kursu açılacağı belirtildi. Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayarak kendi işletmesini kurmak isteyen kadın girişimcilere projede görevlendirilen İş Geliştirme Uzmanı tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti de verilecek.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün talimatı ile Türkeli Mahallesi Gonca Sokaka kurulan merkezde ayrıca gümüş işleme, kuaförlük ve bilgisayar kursları da açılacak. Kozan Halk Eğitim Merkezi´nin desteği ile projenin bitiş tarihi olan 2017´nin eylül ayına kadar merkezde 25-64 yaş arası 425 kadın kursiyere eğitim verilecek./resimler/2017-2/7/1112544817613.jpg

Kozan Belediyesi´nin tarihinde ilk kez bir Avrupa Birliği projesine ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Musa Öztürk, belediyeye bağlı ekiplerin merkez inşaatını 3 ayda tamamladıklarını belirtti. Başkan Öztürk açıklamasında; ?Türkeli mahallemize kurduğumuz merkezimizin tüm inşaat giderleri belediyemiz tarafından karşılandı. Avrupa Birliğinden aldığımız destek ile merkezimizin satın alma işlemlerini tamamlayarak atölyelerimizi kurduk. 25-64 yaş arası kadınlarımız için açtığımız ilk kurs KOSGEB Girişimcilik Kursu oldu. Belediyemiz bundan önceki yıllarda da KOSGEB kurslarına ev sahipliği yapmış, ilçemize bir çok işyeri açılmasına destek olmuştu. Kozan Halk Eğitim Merkezimizin desteği ile farklı branşlarda kurslara ev sahipliği yapacak olan merkezimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum.? dedi.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 21 Eylül 2016´da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ?Türkiye´de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi - ll Hibe Programı? kapsamında ?Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi? projesinin imzasını atmıştı.

 

Yetkililer ilerleyen günlerde İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılacak protokolün imzalanmasının ardından meslek kursları için de başvuruları almaya başlayacaklarını belirtti. Kurs başvuruları halen Kozan Belediyesi Hilal Masada, Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde ve Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezinden alınıyor.