KOZAN BELEDİYESİ İKİ DİLDE GEZİ REHBERİ YAYINLADI

KOZAN BELEDİYESİ İKİ DİLDE GEZİ REHBERİ YAYINLADI

Kozan Belediyesi, ilçe turizmine ve ekonomisine destek olmak amacıyla iki dilde hazırladığı ?Kozan Gezi Rehberi´ni yayınladı.

 

?Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması´ projesi kapsamında, Kozan´ın tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri, yerel ürünleri, sosyal ve ekonomik yapısı ile yöresel mutfağı gibi çok sayıda konu başlığının detaylı bir biçimde ele alındığı176 sayfalık kitap profesyonel bir ekip tarafından hazırlandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı ?2014 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı´ kapsamında Belediye tarafından hazırlanan gezi rehberi ile ilçenin turizm potansiyelinin, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının, görünürlüğünün ve ziyaretçi sayısının arttırılması amaçlanıyor. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlanan kitap tüm il ve ilçe belediyelerine, valiliklere, kaymakamlıklara, tur acentelerine ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecek.

Kozan´ın tanıtımı için tüm kaynakları seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Musa Öztürk, "Kozanımızın gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında tanıtımını yapmak, konaklayan turist sayısını arttırmak ve ilçe ekonomimize destek olmak amacıyla, Kozan Belediyesi olarak tanıtım ve yatırıma yönelik bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Anavarza´nın, Kozan Kalesi´nin, Tarihi Roma Köprüsü´nün, Bedesten´in ve sayısız tescilli tarihi konağımızın tanıtımını yaparak turizmin ilçe ekonomimizin lokomotifi olmasını amaçlıyoruz. Türkçe ve İngilizce hazırladığımız kitabımız Kozanımızda bir ilk. Daha önce hazırladığımız İngilizce altyazılı Kozan Tanıtım Filmi´nin ardından yayınladığımız Kozan Gezi Rehberi ilçemizin ülkemizde ve dünyada tanınırlığını arttırmak için yapılmış büyük bir hizmettir." dedi.