KOZAN BELEDİYESİNDEN 8 MART ETKİNLİKLERİ

KOZAN BELEDİYESİNDEN 8 MART ETKİNLİKLERİ

Kozan Belediyesi Dünya Kadınlar Gününü köylerde kutladı.

Kozan Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bağtepe, Bucak ve İdem köylerinde çiçek ve bülten dağıtımı gerçekleştirdi. Köylerde gündelik işleriyle meşgul olan kadınları unutmayan belediye çalışanları, kadınlarla yaptıkları kısa sohbetlerde Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün selamını iletti.

 

Öte yandan şehir merkezinde devam eden kutlama etkinliklerinde Kozan Belediyesi okullarda, hastanelerde ve ana caddelerde kadınlara karanfil dağıttı. Erkeklerden de eşlerine ve kızlarına çiçek sunmak için çiçek talep edenler oldu.

 

Başkan Öztürk´ün 8 Mart Mesajı

Kozan belediye Başkanı Musa Öztürk Dünya Kadınlar Günü için mesaj yayınladı.

 

Başkan Öztürk 8 Mart vesilesiyle olsa bile kadınların sorunlarına dikkat çekilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi; ?Bizler ?Cennet anaların ayağının altındadır.´ diyen alemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa´nın (Sav) ümmetleriyiz. Portakal bahçelerinde yevmiye ile çalışarak yavrularına bakan analarımız, pazarda sattığı sütle yumurtayla kızlarını okutmaya çalışan bacılarımız, içinde bulunduğu zor şartlardan okuyarak kurtulmayı hedefleyen kızlarımız başımızın tacıdır. Maalesef hergün kadın cinayetlerinin yaşandığı, kadına şiddetin engellenemediği, çocuk gelinlerin sayısının günden güne arttığı zor bir dönemden geçiyoruz. Kadınlarımızın bizlere Allah´ın emaneti olduklarını hatırımızda bulundurmamız temennisiyle Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum.?

 

Kozan Belediyesince Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında 5 Mart´ta düzenlenmesi planlanan geniş katılımlı yemek, 4 Mart´ta Pekmezci köyünden olup Mardin Nusaybin´de şehit düşen Ercan Günay´ın cenaze töreni nedeni ile iptal edilmişti.