KOZAN BELEDİYESİ´NDEN CUMHURİYET PARKINDA DEV İFTAR

KOZAN BELEDİYESİ´NDEN CUMHURİYET PARKINDA DEV İFTAR

Kozan Belediyesi geleneksel hale getirdiği halk iftarında binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu.

Kozan Belediyesi geleneksel hale getirdiği halk iftarında binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. 2 Haziran Kurtuluş Bayramında açılışı gerçekleşen Cumhuriyet Parkı yanında kurulan dev iftar sofrasında binlerce vatandaş birlikte oruç açtı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Timur Konuk, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye ekipleri tarafından hazırlıkları gün boyu devam eden iftar programında, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür - Sanat Tırından Tasavvuf Musikisi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dinletileri sunuldu. İftar öncesi tüm masaları dolaşarak vatandaşlar ile selamlaşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Ramazan ayının paylaşma ayı olduğuna vurgu yaptı. İftara katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Öztürk konuşmasında şu sözlere yer verdi; ?Ramazan-ı Şerifinizi ve haftaya idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi şimdiden tebrik ediyorum. Şu an üzerinde bulunduğumuz Cumhuriyet Mahallesi bizim göreve geldiğimizde ilk hizmete başladığımız mahallemizdir. İlçemizin asırlık sorunu olan yağmur suyu problemini çözmeye bu mahallemizden başladık. Bu iftar programına ev sahipliği yapan çeyrek asırlık Cumhuriyet Parkımızı size söz verdiğimiz gibi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtık. Park çalışmalarımıza ara vermeden Ağlıboğaz Mahallemizdeki ?Güzelevler Parkını yapmaya başladık. Kısmet olursa o parkımızı da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açacağız. Kozanımıza Ramazan hediyesi olarak ilçemizin manevi büyüklerinden, kutsal emanetlerinden biri olan Hasan Esad Bağdadi Türbesini restore ediyoruz. Türbenin bahçesine mescit, şadırvan, kurban kesim alanı gibi yeni üniteler yapıyoruz. Huzur içerisinde, hep birlikte nice Ramazan aylarına kavuşmak ümidi ile tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramlarını şimdiden kutluyorum.?

Dakikalar öncesinden masalarda yerlerini alan binlerce vatandaş okunan ezan ile oruçlarını açtı.