Anahtar Kelimeler: Kozan Bengütürk

Kozan Bengütürk´te

Kozan Bengütürk´te

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ulusal kanal Bengütürk TV´de ?Memlekette Ramazan? programına canlı yayın konuğu oldu.

Alparslan Türkeş Parkından gerçekleşen canlı yayın sahur vaktine kadar devam etti.

Mustafa Tülek´in hazırlayıp sunduğu program belediye din görevlisi Bilal Özata´nın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi olarak program konuğu olan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´e başkan yardımcıları Mustafa Duru, Yaşar Şenöz ve Cengiz Yeşiloğlu ile Ülkü Ocakları Kozan İlçe Başkanı Ahmet Sırkıntı da eşlik etti.  

Samimi bir havada geçen programda Başkan Öztürk; "Kozanımız ve ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum" diyerek sözlerine başladı. Başkan Öztürk, ?Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek başkan yardımcılarımız olsun gerek birim amirlerimiz olsun kıt imkanlara rağmen Kozanımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. İlçe belediyeleri olarak büyükşehir yasasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bütçe konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. Buna rağmen bir buçuk yılda önceki yönetimden devraldığımız borcun 4 milyon lirasını ödedik, personelimizin maaşlarını zamanında ve kesintisiz yatırdık. Yıllarca hizmet almayan Alparslan Türkeş parkımız başta olmak üzere 7 park tamamladık, halen yapım aşamasında olan 3 parkımız daha var. Yeni kurduğumuz cenaze hizmetleri birimimiz ile vatandaşımıza en kederli gününde ücretsiz ve hızlı hizmet götürüyoruz. Halk ekmek fırınımızın 2.şubesini hizmete geçirdik. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte Kozanımızın en büyük sorunlarından birisi olan yağmur suyu baskınları ve taşkınlarının önüne geçmek için drenaj hattı çalışmamızı başlattık ve 1.etabın sonuna geldik. Coğrafi bilgi sistemimizi ve kent bilgi sistemimizi kurduk. 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından mahmeke kararı ile durdurulan imar planımızı tamamlama aşamasındayız, inşallah ağustos sonu gibi ruhsat vermeye başlayacağız.? dedi.

Canlı yayında geleneksel el sanatları ve yöresel lezzetlerin de tanıtımı yapıldı. Kurulan standlarda Kozan´da binlerce insanın geçim kaynağı olan turunçgiller başta olmak üzere kök boyalı el dokuması kilimler, boynuz saplı Tapan bıçakları, ölmeye yüz tutmuş el sanatlarından semer yapımı sergilendi. Yöresel lezzetlerden Kozan ciğeri, Adana kebabı, şalgam, içli köfte, tarhana çorbası, Kozan mantısı, yaprak sarması gibi yiyecekler tanıtıldı. Halk aşıkların şiir ve türküleriyle renklenen canlı yayının ardından teknik ekibe, sanatçılara ve izleyicilere Kozan ciğeri, Adana kebabı ve şalgam ikram edildi.