KOZAN DEVLET HASTANESİNDE Kİ ULTRASON ÇİLESİ VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

KOZAN DEVLET HASTANESİNDE Kİ ULTRASON ÇİLESİ VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ

Kozan Devlet Hastanesinde ileri tarihlere verilen ultrason randevuları vatandaşı isyan ettiriyor.

Kozan Devlet Hastanesinde ileri tarihlere verilen ultrason randevuları vatandaşı isyan ettiriyor. Ultrason çektiremeyen hastalar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Kozan Devlet hastanesinde ortalama 10 dakika süren ultrasongörüntülemeleri için ileri tarihlere verilen randevular hasta yakınlarını isyan ettirdi. Doktorlarının istediği ultrasonu aynı günde çektiremeyen birçok hastanın özel hastane veya il merkezinde ki hastanelere gitmek zorunda kaldığı öğrenildi. Hastanedeki ultrason sıkıntısının yıllardır var olduğuna dikkat çeken vatandaşlar hastane yönetiminin sorunu çözmeye yönelik herhangi bir çabasının olmadığını ve sıkıntının her geçen gün arttığını söyledi.

Son olarak aynı güne randevu verilen ve yeni doğan bebeklerinin kalça çıkığı testi için ultrasonpolikliniği önünde yığılan yaklaşık 70 aile, kucaklarında bebekleri ile saatlerce Adana´dan doktorun gelmesini bekledi. Duruma tepki gösteren bir hasta yakını; ?Aile hekimimizin istediği kalça çıkığı testi için randevu almamıza rağmen 3 kez ultrasona geldik ama maalesef çektiremedik. İlk gün geldiğimizde ileri bir tarihe randevu verdiler. Randevu günü geldiğimizde ise doktorun Adana´da olduğunu gelemeyeceği için ultrason çektiremeyeceğimizi doktorun müsait olduğu günde bizi arayacaklarını söylediler. Bu üçüncü gelişimiz ama sıra gelmediği için ultrason çektiremeden gideceğiz. Kozan´ın nüfusu 120 bini aştı ama maalesef Kozan Devlet Hastanesinde MR cihazı olmadığı için Adana´ya otobüslerle hasta taşınıyor. Ultrasonu ise doktor müsait olunca çektirebiliyoruz. Tabi sıra gelirse! Sağlık alanında yapılan yenilikler Kozan Devlet hastanesine tam anlamıyla nezaman uğrayacak merak ediyoruz. Ayrıca normalde 2 yıl önce açılmış olması gereken 200 yataklı yeni devlet hastanesi neden hala açılamadı? Hastanede ki aksamalar ve yığılmalar nedeni ile maddi durumu olanlar özel hastanede muayene oluyor ama maddi imkânı kısıtlı olanlar buralarda saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor? diye tepki gösterdi.