KOZAN FEN LİSESİNDEN YETİMLERE DESTEK

KOZAN FEN LİSESİNDEN YETİMLERE DESTEK

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ?İyilikte Yarışan Sınıflar, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var? projesi kapsamında Kozan Fen Lisesi ?Yetim gülerse, kalbinizgüler. Sloganıyla 23-24 Mart tarihlerinde iki gün süreyle

Okul bahçesinde açılan kermeste öğrenciler, öğretmenler, öğrenci velileri tarafından hazırlanan yiyecekler, içecek ve kitaplar misafirlere sunuldu. Kermes kapsamında ayrıca İHH´nın çalışmalarını tanıtan bir stant açılarak ziyaretçilere bilgi verildi.

İki günlük kermesle dünyanın çeşitli ülkelerinden,  aylık 100 TL´den 12 ay boyunca 6 yetime sponsor olacak kaynak elde edildi. Kozan Fen Lisesi devam eden 10 yetim sponsorluğuna 6 yetim daha ekleyerek, yetim kardeş sayısını 16´ya çıkardı.

Okullarda akademik çalışmaların yanında sosyal, kültürel etkinliklere ve değerler eğitimine de önem verilmesi gerektiğini ifade eden okul müdürü Haydar Aydoğan, okullarımızda uygulanan ?İyilikte yarışan sınıflar, her sınıfın bir yetim kardeşi var.? Projesini okulumuzda uygulayarak, amaçlarının öğrencilerin yardımsever, bilinçli ve duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.Okul müdürü Haydar Aydoğan yaptığı açıklamada ?Kermesimize katılarak bize destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Faruk Sönmez´e, İlçe Milli Eğitim  Şube Müdürümüz Gazi Keleş´e, kermesimize katılan diğer okul müdürlerine, öğretmenlerimize, velilerimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.?dedi.