Tarih: 02.02.2018 11:29

Kozan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Temsilciliği´ne Şafak Vakti Operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı´na hakkında başlatılan ´suç örgütü´ soruşturması kapsamında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kozan Temsilcliği binasına şafak vakti operasyon yapıldı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler sabah şafak vakti, Vakfın Saimbeyli caddesi üzerinde bulunan binasına sabah şafak vakti operasyon gerçekleştirdi. Polisler, operasyon esnasında geniş güvenlik önlemleri aldı. Vakfın kapısı koç başı ile kırılarak içeri girildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin Furkan Eğirim ve Hizmet Vakfı Kozan Temsilciliği binasında geniş çaplı arama yaptı. Yapılan operasyonda Vakıf binasında bulunan bir diz üstü ve masa üstü bilgisayara el konulurken, bazı evraklara da el konulduğu öğrenildi.

Polis tarafından el konulan bilgisayar ve evraklar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü. Yapılan operasyonla ilgili Vakıfla ilişiği ve irtibatı bulunan herhangi bir gözaltının olmadığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Vakfın Adana´ki genel merkezine, Erzincan ve Niğde´de bulunan şubelerine de aynı zamaanda operasyon yapılmış, yapılan aramalarda çok sayıda evrak, yüklü mikarda para ve bazı dijital verileri el konulmuş, Vakfın kurucusu olan Alpaslan Kuytul´la beraber 21 kişi gözaltına




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —