Kozan ´ın Yeni Başsavcısı Mustafa Yeşil Göreve Başladı

Kozan ´ın Yeni Başsavcısı Mustafa Yeşil Göreve Başladı

Hakimler ve Savcılar Kurulu´nun (HSK) yaz kararnamesiyle Şanlıurfa Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´na tayin olan Mustafa Yeşil görevine başladı.

K.Ekspres- Hakimler ve Savcılar Kurulu´nun (HSK) yaz kararnamesiyle Şanlıurfa Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı´na tayin olan Mustafa Yeşil görevine başladı.

 Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Mahmut Arslan´ın yerine göreve gelen Yeşil Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeki ilk gününde adliye çalışanlarıyla tanışma ile geçirdi.

Görevine başlayan Başsavcı Yeşil ? İlçenin ivedilikle yeni Adliye Sarayına kavuşturulması gerektiğine dikkat çekerek, bu alanda mesai harcayacağının sinyallerini verdi.

Hayırlı olsun ziyareti kapsamında makamında gazetemiz İmtiyaz Sahibi Araştırmacı Gazeteci Yazar Hüseyin Erciyes´i kabul eden Başsavcı Mustafa Yeşil ? Hızlı, doğru ve adaletli karar vermek için buradayız? dedi.

İlçemizi henüz gezemediğini de ifade eden Yeşil ?Kozan´a alışmakta çok zorluk çekmeyeceğim inancındayım. İlçemiz ve bölge halkımızın daha huzurlu ve mutlu yaşamaları için doğru, hızlı ve adaletli yargı sistemini çalıştırmak en büyük gaye ve amacımız. Bu nedenle geç gelen adalet adalet değil gerçeğini insanlarımıza yaşatmayacağız. İlk edindiğim intibalarda adliye sarayımız binası yeterli değil. Bu nedenle tüm alt yapı çalışmalarının bitirildiği yeni adalet sarayımızın inşaatının bir an önce başlatılması için gerekli girişimleri yapacağız. Akabinde lojman eksiği de göze çarpmıyor değil. Elbette bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bu eksiklikleri ortadan kaldırmayı hedefliyorum? dedi.

İnsan özgürlüklerine de dikkat çeken Başsavcı Yeşil ? Hiçbir kişinin suçu kanunlar önünde kesinleşene kadar suçlu değildir. Bu nedenle basın kuruluşlarımızın haberlerini yaparken, kişi hak ve özgürlüklerine riayet etmeleri çok önemli sonuç olacaktır. Kapımız herkese açık ilçemize ve insanımıza hizmet için buradayız. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.


1975 yılında Adıyaman ilinin  Samsat ilçesinde doğan Mustafa Yeşil, 2002  Ankara Hukuk Fakültesi´nden mezun oldu. Yeşil sırasıyla, Samsun Bafra, Van Muradiye, Nevşehir Avanos ilçelerinde Cumhuriyet Savcılığı, Muğla Yatağan, Şanlıurfa Siverek ve son olarak Adana Kozan ilçelerinde Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Başsavcı Mustafa Yeşil, evli ve 2 çocuk babası.

Bizde Kozan Ekspres Gazetesi olarak Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil Bey´e yeni görev yerinde başarılar diliyoruz

Haber: Hüseyin Erciyes