Anahtar Kelimeler: KOZAN KALESİ YANGIN

KOZAN KALESİ´NDE YANGIN

KOZAN KALESİ´NDE YANGIN

Kozan Kalesi Manastır bölgesinden çıkan yangında yaklaşık 2 hektarlık alan yanarak zarar gördü.

Yangın, akşam saat 22.30 sularında Kozan Kalesi Manastır piknik alanı civarında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa süre içerisinde büyüdü. Kozan´ın büyük bir kısmından yangın fark edildi. Olay yerine Kozan´dan çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale etti. İlk belirlemelere göre, çıkan yangında yaklaşık 2 hektarlık alanın yanarak zarar gördüğü bildirildi.

Yangına, 50 civarında arazöz 500 civarında işçi müdahale etti.

VATANDAŞLARIN ÇABASI BÜYÜKTÜ

Kozan Kalesi´nde çıkan yangının söndürülmesinde yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da büyük katkısı oldu. Vatandaşlar ellerine ne geçtiyse yangına müdahale ettiler. Birçok vatandaş da yangın söndürme ekiplerine hortum çekmelerinde yardımcı oldu. Vatandaşın bu duyarlı davranışı herkesin takdirini topladı.

Kaymakam Şafak Gürçam´da olay yerine geldi

Yangının çıkmasının hemen ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´da yangın mahaline gelerek yetkililerden bilgi aldı. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, ?Akşam 22.30 sularında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Ekipler yangına müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı yaşanmazken, bozuk makilik alan ve az miktarda çamlık alan yanarak kül oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor ?dedi.

Kozan Kalesi´nde çıkan yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının devam ettiği, çıkış sebebi ile ilgili olarak da polisin adli tahkikata başladığı öğrenildi.