KOZAN KOLEJİ´NDE ?HİJYEN EĞİTİMİ? SEMİNERİ

KOZAN KOLEJİ´NDE ?HİJYEN EĞİTİMİ? SEMİNERİ

Kozan Koleji öğretmen ve personeline Hijyen Eğitimi? konulu bir seminer düzenlendi. Semineri Kayahan Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Doktoru Ali Bucak verdi.

Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde Dr. Ali Bucak, hijyenin insan yaşamındaki önemi, doğadaki mikroorganizmaların insan hayatı için oluşturduğu tehditler, mikroorganizmalardan korunmanın yolları ve personelin hijyeni nasıl sağlayacağı konusunda bilgi verdi. İnsan vücudunun özellikle deri kısımlarında milyonlarca mikroorganizma yaşadığına, bu mikroorganizmaların temizliğe dikkat edilmediği zaman hastalık yapıcı olduğuna, insan vücudunun her bölgesindeki mikroorganizma sayısının farklı olduğunu dikkat çeken Dr. Bucak, kişisel temizliğin en önemli parçalarından birinin banyo yapmak olduğuna vurgu yaptı. Tozların, kirlerin, deri döküntülerinin, ter ve yağların derinin gözeneklerini kapatarak kir denilen tabakayı meydana getirdiğini ve bu tabakanın derinin görevini yapmasına engel olduğunu söyleyen Dr. Bucak, banyo yapma eyleminin derinin görevini yapmasına olanak sağladığını söyledi.

Dr. Bucak, vücudun mikroorganizmalardan arınması için sağlıklı temizlik, hijyenik koşulların oluşturulması ve bunların sürekliliğinin sağlanmasına da değinen Dr. Bucak, hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde, halk sağlığının ne derece tehditlere maruz kalacağı; virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyonların nasıl bulaşacağını açıkladı.

Görsel bilgilerle zenginleştirilen seminerde personelin soruları da cevaplandı