Tarih: 04.01.2016 13:49

KOZAN KOLEJİ´NDE ´MESLEK TANITIM SEMİNERİ´

Facebook Twitter Linked-in

Seminerin konuğu Kozan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Erdal Özkan ve Kozan Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni İbrahim Tatlı oldu.

Önce Dr. Erdal Özkan doktorluk mesleği ile ilgili tecrübelerini öğrencilere aktardı. Dr. Erdal Özkan konuşmasına doktorluk mesleğinin tanımını yaparak başladı ve doktorluk mesleğinin sevilmediği takdirde yapılamayacağını, söz konusunun insanın hayatı olduğunu söyledi.

Bu mesleği yapmak için en önemli şeyin önce bu mesleği çok istemek ve sevmek olduğunu söyleyen Dr. Özkan, doktor olmak isteyen kişilerin dikkatli ve sabırlı olmasının önemine dikkat çekti ve ?Önce insanları sevmeniz, hastalarla iyi bir iletişim kurabiliyor olmanız gerekir. Araştırmaya eğiliminizin olması, kolayı seçmemeniz, kitap okumayı seviyor olmanız, 24 saat çalışabilmeyi göze almanız gerekir´´ şeklinde önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Erdal Özkan ?bizler mesleğimizi severek yapıyoruz ve sizlere de gönül rahatlığı ile önerebiliriz? şeklinde konuştu. Doktorluk mesleğini seçecek öğrencilerin lise eğitiminin ardından kazanılan Tıp fakültesinde alınan 6 yıllık eğitim sonrasında pratisyen hekim unvanıyla mesleğe başladıklarına değinen Dr. Özkan, mesleğine ilk adımı atan doktorların kullandıkları değişik aletlerle ilgili kısa bilgi verdi.

Dr. Erdal Özkan´ın konuşmasını tamamlamasının ardından Kozan Toplum Sağlığı Merkezi Diyetisyeni İbrahim Tatlı kürsüye geldi ve diyetisyenlik mesleğinin önemi hakkında açıklamalarda bulundu. İ.Tatlı, "Diyetisyenlik mesleğinin insanların zayıflaması, düzenli, beslenmesi, kilo alması gibi konuları kapsadığını söyleyerek konuşmasına başladı ve diyetisyenlik mesleği ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğrencileri her yönüyle bilgilendirdi. Diyetisyen İbrahim Tatlı Diyetisyenlik mesleğinin eğitim aşamasını, hangi üniversitelerde hangi bölümün olduğu ve bu bölümün zor ve kolay yönlerini, bu bölümü kazanmak için öğrencilerin hangi alanda başarılı olması gerektiği, mezun olduktan sonra hangi alanda iş bulabileceklerini ve iş bulabilme kolaylığını ve zorluğunu, bölümün bitirilmesi sürecinden sonraki staj dönemini, staj sonrası işe atılma ve iş imkanı süreçlerini her yönüyle öğrencilerle paylaştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —