KOZAN KOLEJİ´NDE ÖĞRENCİLERE TASARRUFUN YOLLARI ANLATILDI

KOZAN KOLEJİ´NDE ÖĞRENCİLERE TASARRUFUN YOLLARI ANLATILDI

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Kozan Koleji ev sahipliğinde öğrencilere enerji verimliliği, tasarrufun önemi ve geri dönüşüm anlatıldı.

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında Kozan Koleji öğrencilerinin bilinçlendirilmesi amacıyla Kozan Belediyesi SODES Gençlik Merkezi tarafından organize edilen semineri, Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Saycan Say verdi. Seminerde öğrencilere doğal kaynakların yok edilmesini engellemek, enerji tasarrufunun önemi, enerji verimliliği, alternatif enerji türleri ve geri dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

İlk olarak çevrenin tanımını yaparak konuşmasına başlayan Çevre Mühendisi Saycan Say, günlük yaşamı kolaylaştırmak adına üretilen yeni ürünler ve dikkatsiz kullanım nedeniyle yaşanan aşırı enerji tüketiminin oluşturduğu israfın önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak için geri dönüşüm, tasarruf tedbirleri ve neden tasarruf edilmesi gerektiğini açıkladı. S.Say, enerji kaynaklarının bilinçsizce kullanılmasından doğacak olan sorunlara örnekler vererek pet şişeler, kâğıt, cam vb. atıklardan geri dönüşümle tekrar kazanılan enerjiye dikkat çekti. Enerji israfının yalnızca elektrik olarak anlaşılmaması gerektiğine de değinen Say, gündelik yaşamda kullanılan enerjilerden en önemlilerinden birinin su olduğunu, suyun israf etmeden tüketilmesini istedi.

Programın sonunda öğrencilerin merak ettikleri konularda yönelttikleri soruların cevaplanmasıyla seminer sona erdi.