Anahtar Kelimeler: Kozan neden ilerlemiyor

Kozan neden ilerlemiyor?

Kozan neden ilerlemiyor?

Nüfusu 130 bini aşan, 88 kırsal mahallesi, 15 merkez mahallesi bulunan Kozan´ı, ekonomik sorunlar göz önünde bulundurulduğunda bir adım ileri gidemediğini görüyoruz.

Tarihi, doğası ve kültürü ile Türkiye´nin eşsiz şehirlerinden biri olan Kozan neden bir adım ileri gidemiyor? Bu sorunun cevabını kim ya da kimler verecek? Bilmiyoruz.

Seçim döneminden seçim dönemine Kozan´a gelen siyasetçiler verdikleri sözlerle yetinip bir daha Kozan´a uğramıyorlar. Kimileri; ?Organize Sanayi Bölgesi´ni canlandıracağız? Kimileri; ?Adana-Kozan arasına hızlı raylı sistem kuracağız? Kimileri; Mansurlu-Kayseri yolunu açacağız? Kimileri; ?Kozan´ın tarımını güçlendireceğiz? Kimileri; ?Kozan´ın narenciyesini Türkiye´de bir numarası yapacağız? Kimileri; ?Yolları yapacağız? Kimileri; ?Sanayi getireceğiz? diyor. Ama hiçbiri gerçekleşmiyor.

Kozan, sahipsiz kalmaya devam ediyor. Kaderine terk edilmiş şekilde mücadele etmeye devam ediyor. Kozan´da yaşayan vatandaşlar kendilerine iş bulmak amacıyla Kozan dışına, hatta Adana dışına çıkıyorlar.

Kozan nasıl gelişecek? Kozan´ın gelişebilmesi için öncelikle Mansurlu Kayseri yolunun bir an önce açılması gerekiyor. Daha sonrasında, Organize Sanayi Bölgesi nin alt yapısından, üst yapısına bütün sorunları giderildikten sonra, ulaşımı da yapıldıktan sonra yatırımcıların Kozan´a getirilmesi gerekiyor. Kozan´ın narenciyesi Türkiye´nin marka narenciyeleri arasına girmesi gerekiyor. Bunun içinde şart olan kooperatifleşme. Kooperatifleşme olmazsa, bireysel hareket edilirse bir adım öteye gidilmez. Kozan Kalesi, Anavarza Kalesi, Karasis Kalesi ve çevresinde bulunan antik yapılar. Bunlar değerlendirilerek tarih turizmini canlandırmak gerekiyor.

Kozan doğasıyla da eşsiz güzelliklere sahip bir ilçe. Ya kıymetini bilmiyoruz, ya da kıymetini bilsekte değerlendiremiyoruz. Kozan insanının mutlu olması için; gelişmesi, ilerlemesi ve Türkiye´nin gözde şehirleri arasına girmesi gerekiyor.

Kozan adli suçlarla tanınmamalı. Kozan güzellikleriyle, sıcak kanlı yiğit mert insanlarıyla, turizmiyle, sanayisi ile, ulaşımı ile gözde şehir olmalı. Bunu yapmakta BÜYÜKLERE düşüyor.