Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde rüşvet iddiası

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde rüşvet iddiası

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde görevli bir şef ve bir orman muhafaza memuru rüşvet aldıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde görevli bir şef ve bir orman muhafaza memuru rüşvet aldıkları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.
Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde görevli İmamoğlu bölge şefi E.I ve orman muhafaza memuru E.K. ihale alan T.D. isimli müteahhitten rüşvet aldıkları iddiasıyla polis tarafından yapılan suçüstü baskınla gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Müteahhit şikayetçi oldu
İddiaya göre, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü´nde görevli şef, ihaleyi alan müteahhitten usülsüzce %10 komisyon istedi. Müteahhit durumu savcılığa bildirdi. Cumhuriyet Savcılığı T.D.´nin şikayeti üzerine konuyu derinleştirdi.
Emniyette özel ekip oluşturuldu
Müteahhit T.D.´nin verdiği bilgiler doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü2ne bağlı özel ekip düğmeye basarak operasyona başladı. T.D.´nin vereceği paraların seri numaraları alındı. O paralar teslim edilmek üzere orman muhafaza memuruna verildi.
ÇARŞIDA BULUŞTULAR
Müteahhit T.D., şefin ve orman muhafaza memurunun istediği parayı çarşıda bir noktada buluşarak orman muhafaza memuruna teslim etti. O teslimatta T.D.´nin yanında sivil polis memuru da bulunuyordu. Paraları alan memur olay yerinden uzaklaştı. Yaşanan bu anlarda kameraya dakika dakika yansıdı.
PARALARI PAYLAŞTILAR
İddialara göre, müteahhit T.D.´den paraları alan orman muhafaza memuru paraları aldıktan sonra direkt olarak şefin odasına gitti. Odada miktarı belli olmayan para şef ve memur tarafından paylaşıldı. Daha sonra polis her iki şahsı da seri numaraları alınmış paralarla beraber suçüstü yaparak gözaltına aldı.
EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜLER
Paraları paylaşan şef ve memur polisin yaptığı suçüstü baskınla gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldüler. Şikayetçi T.D.´nin verdiği bilgiler doğrultusunda iki şahıs sorguya alındı. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekler.