Anahtar Kelimeler: KOZAN ŞEHİDİNE AĞLIYOR

KOZAN ŞEHİDİNE AĞLIYOR

KOZAN ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Van´da PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi 40 yaşındaki Önder Ertaç´ın Kozan´ daki baba evine ateş düştü.

Van´da PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan özel harekat polisi 40 yaşındaki Önder Ertaç´ın Kozan´daki baba evine ateş düştü. Acı haberi çalışmak için gittiği portakal bahçesinde diğer oğlu Fatih´ten alan anne 53 yaşındaki Emine Ertaç, "Evde beni bulamayınca telefon etti ´Anne acele eve gel´ dedi. Öyle deyince ciğerim cız etti, ağlayarak eve geldim" dedi. Karacaoğlan Mahallesi´nde oturan, iş bulduğu zamanlarda şoförlük yapan 56 yaşındaki Durmuş Ali Ertaç ile portakal bahçelerinde yevmiye ile çalışan Emine Ertaç´ın 4 çocuğundan biri olan Önder´in şehit olduğu, önce kardeşi Fatih´e telefonla bildirildi.

 BEN ANNEYİM, ÖLDÜĞÜNÜ HİSSETTİM 

Sabah evden çıkarak işe gittiğini belirten anne Ertaç, "Fatih´e telefon etmişler, onun haberi olmuş. O da bana telefon edince ´Eyvah çocuğumun başına bir iş geldi´ dedim, ağlayarak eve geldim. Bana bir şey söylemedi, ağlayarak ´Ağabeyim kötülenmiş, onun için çağırdım´ dedi ama ben bir anneyim, öldüğünü hissettim. Boşuna saklama oğlum, muhakkak başına bir kaza geldi ve öldü´ dedim. Daha sonra da öldüğünü öğrendik" diye konuştu 

Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da eve akın etti. Eve Türk bayrakları asılırken, Kozan ilçe Emniyet Müdürü Serkan üzülmez de eve gelerek aileye taziyede bulundu.Ev kadını Arzu ile evli olan Önder Ertaç´ın 8 yaşında Evra ve 4 yaşında Yekta isminde çocukları bulunduğu ve İstanbul´da yaşadıkları belirtildi.
Şehidin cenazesi eşinin isteği üzerine İstanbul´a defnedilecegi öğrenildi.