Anahtar Kelimeler: KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

KOZAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Geçtiğimiz günlerde Adana´ da zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu 3 polis memuru ağır yaralanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Adana´ da zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu 3 polis memuru ağır yaralanmıştı. Bu yaralı polislerden biri Feke´ li Nihar Şener Şehit olup Feke´ de göz yaşları arasında toprağa verilmesinin ardından, bu gün ise Kozanlı Polis Memuru Mehmet Oflaz şehit oldu. Şehit olan Mehmet Oflaz´ ın acı haberi sevenleri ve Kozan´ ı yasa boğdu. Mehmet Oflaz´ ın acı haberi kısa sürede tüm sevenlerine ulaştı.
Şehit Polis Memuru Mehmet Oflaz´ ın naaşı Adana´ da Tedavi gördüğü hastaneden alınarak Adana Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Şehidin cenazesi buradaki işlemlerden sonra alınarak konvoy eşiliğinde ilçemiz Kozan´ a bağlı Kuyluk Mahallesi Tapırlı Çiftliği Mevkiindeki baba evine getirldi. Burada göz yaşları arasında helallik alındı ve akabinde şehidin naaşı Kuyluk Mahalle mezarlığına getirildi. Kuyluk Mahalle Mezarlığında düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra Kozan İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu tarafından dua edildi. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazı sonrasında göz yaşları arasında toprağa verildi. 
Tören sırasında Şehit Mehmet Oflaz´ ın eşi Polis Memuru Zeynep Oflaz ve çocukları göz yaşlarına hakim olamadı. Şehidin oğlu minik Hüseyin ise tören mangası ile birlikte babasının fotoğrafını taşıdı.  
Törene Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri ve sivil erkan katıldı.