Anahtar Kelimeler: KOZAN YÜREK OLDU

KOZAN TEK YÜREK OLDU

KOZAN TEK YÜREK OLDU

Kozan´da faaliyet gösteren meslek odalarının öncülüğünde 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini protesto etmek amacıyla ?Milli Mutabakat ve Demokrasi Şöleni´ düzenledi.

Adnan Menderes Parkı´nda düzenlenen şölene Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Binbaşı Çağlayan Bozkaya, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, siyasi parti ilçe başkanları, STK´lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından meydana kurulan mobil sahnede şehitler için Kur´an-ı Kerim okutularak toplu dua yapıldı. Düzenlenen programı organize eden oda başkanları adına bir konuşma yapan Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir bir açılış konuşması yaptı.

Kandemir konuşmasında; darbeye girişime karşı bir bildiri okuyarak birlik beraberlik vurgusu yaptı. Kandemir; ?15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, milli irademize yönelik gerçekleştirilen darbe girişimi cesur halkımız, köklü devletimiz ve korkusuz kolluk kuvvetlerimizin inancı sayesinde bertaraf edilmiştir. Demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak, geleceğimizin en önemli garantisi ve egemenlik kayıtsız şartsız diyen milletimizindir.

Ülkemizin geleceğine sahip çıkan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM´ a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ na, MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli´ ye,3 hükümetimizin tüm bakanlarına, milletvekillerimize, destek veren siyasi partilerimize, emniyet teşkilatımıza, silahlı kuvvetlerimize, demokrasiye bağlı sivil toplum örgütlerimize ve tüm halkımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Bugünden itibaren bize düşen burada sağladığımız bu birlikteliği sürdürmek, barış ve kardeşliğin her daim kazanacağına olan inançla beraber çalışmamıza devam etmektir.

Devletimizin halkımızla omuz omuza bugünleri aşacağına yürekten inanıyorum. Olaylarda yaşamını yitiren şehitlerimize Allah´ tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

İlk geceden itibaren bizlerle beraber meydanlarda olan arkadaşlarımıza ayrıca bu akşam bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum? dedi.

 Ardından sırasıyla siyasi parti ilçe başkanlarına söz hakkı verildi. İlk olarak konuşma yapan Ak Parti Kozan İlçe Başkanı Veli Gelebek; ? Bu gün burada toplanarak hain darbe girişimine karşı tepkimizi ortaya koymamıza vesilen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi Türk tarihi için kara bir gece. Bu girişim teşebbüsünde bulunan vatan hainlerini şiddetle ve esefle kınıyor, onları Allah´ a havale ediyorum. Ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne kasteden bu vatan hainleri hak ettikleri cezayı çekerek ülkemizin huzur ve refahını asla bir daha bozamayacaklarını öğrenmiş bulundular? dedi.

CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu ise konuşmasında; ?CHP nin demokrasi ve özgürlük konusunda ne kadar hassas olduğunu herkes çok iyi bilmektedir. Bizler sürekli darbelere karşı olduğumuzu belirtmekteydik. Her ne kadar siyasi olarak ayrı olsakta zor günlerde bir olmayı bilen milletiz. 15 Temmuz akşamı cuntanın darbe girişimi sonrasında tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Cumhuriyete ve demokrasiye inanan herkes darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istiyorum diyen herkes darbelere karşı durmuştur ve durmaya devam edecektir. Bu güzelim ülkemizi asla kimseye teslim etmedik etmeyeceğiz. Bizler yaşadığımız müddetçe laik cumhuriyet yaşayacaktır? dedi.

Ardından ise MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı konuştu. Atlı; ? Olayı telefondan öğrendim. Haberi aldıktan sonra televizyonu açtık. Manzara yürekler acısıydı. Üst düzey emekli olan bir askerimizin misafiriydik. Sabaha kadar Kur´ an ı Kerim okuduk, namaz kıldık. Üst düzey emekli asker abimiz telefonla 100 kişiyi arayarak dua edin hatim indirin dedi. O mübarek zat şunu söyledi ?bizim atalarımız 100 yıl önce Osmanlı´ ya nefsine uydu hata yaptı, 100 yılı aşkın bedel ödedik hala bitiremedik. Hala bütün İslam âlemi bu bedeli ödüyor? dedi. Bende dedim ki bu ihanetin bedelini ne kadar öderler bilmiyorum ama ben hakkımı herkese helal ettim. Hatta beni 80 darbesi öncesinde halbura çeviren kişi dahi benden mertçe helallik istedi ona da hakkımı helal ettim. Ama bunlara hakkımı helal etmiyorum Allah´ a havale ediyorum. Vatanımız için gerekirse suç ta işleriz, gerekirse acımadan öldürürüz, vatanımız için gerekirse gözümüzü kırpmadan ölürüz? dedi.

Milli Mutabakat ve Demokrasi Şöleninde konuşan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ?gelin Kozan´ da Sağı ile Solu ile parti gözetmeksizin Kozan´ da bir yumruk olalım. Buradan bu fitne fesat merkezlerine seslenelim. Biz burada birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Biz bu bayrağın uğruna ölürüz, birlik ve beraberlik uğruna ölürüz. Sağduyulu olalım. Söz konusu Vatansa benim için gerisi teferruattır size tavsiyem de sizin içinde teferruat olsun.? Dedi.

Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı; ?15 Temmuz da bu millet kendi tarihini kendi yazdı. Bir kurtuluş mücadelesi verdi ve bu kurtuluş mücadelesinden de alnının akıyla çıktı. 15 Temmuz da yapılan darbe girişimi değildi bu vatanı işgal etmek adına bu vatanı parçalamak adına bir takım soysuzun çıkmış olduğu bir yoldu buna da siz engel oldunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi sizin eviniz ocağınız. Bunlar gazi Meclisi bombaladı Allah onların belasını versin. Bu millet şu mesajı verdi ?söz konusu vatansa bayraksa bu vatanı size yedirmeyiz. 15 Temmuz dan bu yana bu millet meydanlardaysa bunun sebebi bu milletin helal süt emmesindendir. Bu hainin Müslümanlıkla alakası yok. Bu hain bir maşa ama bu haine karşı duran bir millet var. 15 Temmuz dan bu yana meydanlardayız. Bütün halkımız idamı istiyor. En az sizin kadar idamı bende istiyorum. Bu vatana ihanet eden herkesin Allah belasını versin. Hiç çekinmeden canını verecek Vatanseverler olduğu sürece bu ülke bundan sonra böyle şeyler yaşamayacaktır? dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Kozan Kaymakamı Avni Oral ?15 Temmuz akşamı yaşadığımız o kara geceyi Cenabı Allah milletimize bir daha yaşatmaz inşallah. 15 Temmuz gecesi TSK ya sızmış silahlı kuvvetlerimizle kahraman ordumuzla hiç alakası olmayan FETÖ cü terör örgütü mensupları bu ülkenin bayrağına, birliğine, bütünlüğüne, bu milletin geleceğine, istiklaline, milli iradesine kara bir gece yaşattı. Bu kara geceyi bu millete yaşatırken belki en ince detayına kadar planlar yapmışlardı ama bir şeyi hesap edememişlerdi. Tarih boyunca birçok ihanet ve hainlik gören Türk milleti ve onun kahraman evlatlarını hesap edememişlerdi. O gece bu milletin aziz evlatları canları uğruna hain çetenin sürdüğü tankların önüne yattılar. Bu ülkenin evlatları silahlardan çıkan kurşunlara karşı durdular. Yılmadılar, yılgınlığa düşmediler ve o hainliğe o kara geceye aydınlık bir günle karşı geldiler? dedi.
Konuşmaların ardından vatandaşlar, protokol üyeleri eşliğinde Saimbeyli Caddesi boyunca Türk büyükleri meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.