Kozan Ticaret Odası´ndan Değerlendirme

Kozan Ticaret Odası´ndan Değerlendirme

1 Nisan´da başlayacak olan Kozan Ticaret Odası seçimleri öncesinde Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

1 Nisan´da başlayacak olan Kozan Ticaret Odası seçimleri öncesinde Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir kendi döneminde, yaptıkları ve ileriye dönük projeler konusunda basın mensuplarına bilgi verdi. Kandemir verdiği bilgilerde şunları ifade etti;

?1 Nisan 2018 Pazar günü Oda seçimimiz yapılacaktır. Oda Yönetim Kurulu ve Meclisimizle bir ekip olarak yaptığımız, Kozanımıza kazandırdıklarımız noktasında öncülük ettiklerimizle ilgili basın toplantısı yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

?Ticaret Odası olarak hem üyelerimize hem de yaşadığımız şehre hizmet bizim asli görevimizidir? ilkesiyle yola çıktık.Göreve başladığımız ilk günden bu yana Kozan´ a neler kazandırabiliriz bunu düşünerek hareket ettik. Bunun da yolu öncelikle siyasilerimiz olduğundan dolayı üyelerimizden olsun, siz basınımızın değerli mensuplarından olsun ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda  ilçemize yapılması gerekenler konusunda gücümüzün yettiğince her platformda ilgili yetkililerle, siyasilerimizle bir araya gelerek isteklerimizi dile getirmeye ve icraat konusunda uğraş verdik. Bunlarla ilgili kısaca bahsetmek istiyorum.

ÖNCELİKLİ VE ÖNEM ARZ EDEN BÖLGESEL SORUNLARIMIZ

 

-Adana ili teşvikte TR62-2. Bölgede yer almaktadır. Teşvik yasası il genelinde değil, İlçelerin Sosyo-Ekonomik gelişmişlikleri göz önünde bulundurularak ilçe bazında düzenlenmesi

 

-İlçemizin İç Anadolu´ ya açılan yolları;

 

- Kozan-Mansurlu-Yahyalı yol hattının ve

 

- Feke-Saimbeyli-Tufanbeyli yol hattının bir an önce tamamlanması

 

-Raylı Sistemin Kozan´ a getirilmesi

 

-KOSGEB ve İŞ-KUR´ un Kozan´ a şube açılması özellikle hizmet verdiğimiz, Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke gibi ilçelerimiz firmalarının bu kurumlardan daha fazla faydalanması

 

-Kozan Organize Sanayi Bölgesi Yolunun Adana çevre yoluna bağlanması

 

-Kozan İlçemize doğalgazın getirilmesi

 

- İlçemize, Veterinerlik, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi fakültelerin açılması

 

-Açıköğretim sınavları Adana da yapılmaktadır. Kozan´ da yapılması

 

-Üniversite Giriş sınavları Adana da yapılmaktadır. Kozan´ da yapılması

 

-Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkez açılması

 

-Kozanlıların Bağ-Kur emekli maaşının Kozan´ da bağlanması

 

-Kredi Garanti Fonu desteklerinden faydalanılması

-Mobil Gümrüklemenin narenciye sezonunda hizmet vermesi

Belirlediğimiz bu sorunları tüm parti vekillerimize, ilgili yetkililere, Ticaret Odası olarak ilettik.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin her toplantısında, Başbakanımızla yapılan Ekonomi şuralarında, Bölgesel Odalar ve Borsalar Müşterek toplantılarında dile getirerek çözüm noktasında gücümüzün yettiğince mücadele verdik.

 İsteklerimizden başardıklarımız nelerdi ;

-Doğalgaz getirilmesini istenmiştir. Proje çizildi. Boruları geldi. Boru hattı döşeme işi başladı

-Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü açıldı

 

-Açık öğretim ve üniversite sınavları artık Kozan´da yapılmaktadır.

 

- İşletme Fakültesi Bina projesi hazırlandı.

 

-Kredi Garanti Fonu konusunda banka müdürlerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde üyelerimize bilgilendirmesi ve destek noktasında uygulamalar başladı

 

-Yeni iş yeri açmak isteyenlere destek amaçlı KOSGEB girişimcilik Kursları Kozan´ da ilk defa başlatıldı.

 

-İstihdam Seferberliğinden sonra başvurumuz sonucu Kozan´ da 2017 şubat ayında İş Kur Hizmet noktası açılarak Odamız 3. Katında hizmet vermeye başladı.1 yıl zarfında 350 ye yakın kişi iş başı eğitim programlarından faydalanarak iş sahibi oldu.

 

-Narenciye sezonunda hizmet vermesi açısından Mobil Gümrük uygulaması yapılması için gerekli başvuru yapıldı.

 

-Tren Hattı projesi hazırlandı, ihalesi yapılarak 2019 yılında temel atılması başlanacaktır.

 

Kozan Bucak Portakalı, Kozan Kuytucak Narı ve Tapan Bıçağı CE ( coğrafi işaret ) başvuruları Kozan Ticaret Odası olarak Türk Patent Enstitüsüne yapılmıştır. Kozanımıza ait ürünleri Türkiye çapında marka yapmak adına büyük bir adım atılmıştır. Tufanbeyli fasulyesi, Kötün domatesi, turunç reçeli gibi ürünlerimizin de CE başvuru çalışmaları devam etmektedir.

Birlikten paylaşmaktan ve işbirliğinden güzel işler doğar, bizleri bu konuda yalnız bırakmayan büyük emek ve gayret sarf eden bizlere yardımlarını, katkılarını esirgemeyen beraber hareket ettiğimiz Tüm kurumlara, Oda Başkanlarımıza, başta Vekilimiz Sayın Tamer DAĞLI olmak üzere Adana vekillerimize, Kozan Belediye Başkanımız Sayın Musa ÖZTÜRK´ e, AKP, CHP ve MHP ilçe başkanlarımıza destek ve yardımlarından dolayı huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.?

Düzenlenen toplantının ardından Mustafa Kandemir ve Kozan Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, Kozan´ın önde gelen sorunlarını tartıştılar. Toplantı sonunda yönetim kurulu üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.