KOZAN ZABITASINDAN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

KOZAN ZABITASINDAN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü okul kantinlerindeki denetimlerine başladı.

K.Ekspres-18 Eylül Pazartesi günü başlayan 2017 - 2018 eğitim öğretim dönemiyle birlikte okullardaki kantinler de açıldı. Belediye zabıta ekipleri öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların insan sağlığına uygun şartlarda muhafazasını ve satılmasını sağlamak için kantinlerde sıkı denetim yapıyor. 

Ürünlerin hijyen kurallarına uyugunluğunu, gıdaların hazırlandığı tezgahların temizliğini ve ürünlerin son kullanma tarihini kontrol eden belediye ekipleri, kantin işletmecilerinden detaylı bilgi aldı. Geçen haftadan bu yana devam eden denetimlerde ayrıca okul kantini açmak ve çalıştırmak için gerekli resmi evrakların da kontrolü yapıldı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk okul kantinlerindeki denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Başkan Öztürk konuşmasında; ?Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın ve öğretmenlerimizin sağlıklı ve güvenli gıda tüketimlerini sağlamak için okulların açılmasıyla birlikte biz de kantinlerimizde denetimlere başladık. Ekiplerimiz denetimlerine eğitim - öğretim dönemi boyunca devam edecekler. 

/resimler/2017-10/6/1040211752980.jpg

Kantin işletmecilerimizden isteğimiz yasal mevzuata uygun şekilde satış yapmaları, öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlığını tehlikeye atmamalarıdır. Bir kez daha 2017-2018 eğitim öğretim döneminin Kozanımıza ve vatanımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, kantin işletmecilerimize hayırlı mesailer ve bol kazanclar diliyorum.? dedi.

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun ile 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Kanun kapsamında yapıyorlar.