Kozan Belediye Meclisi, Ağlıboğaz İmar Planı'nın 1. Etap Uygulaması İçin Karar Aldı

Kozan Belediye Meclisi, Ağlıboğaz İmar Planı

Kozan Belediye Meclisi, Ağlıboğaz imar planı için olağanüstü toplandı. Toplantıda, 1. etap imar planı uygulaması için komisyon kararı meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Meclis toplantısına Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Gül başkanlık etti.

Konu, ilçenin Hacımirzalı Mahallesi Ağlıboğaz mevkiine yönelik 500 hektarlık alanı kapsayan ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11 Ekim 2022 tarihinde onayladığı 1/5000 ölçekli nazım imar planına yönelik yapılan itiraz başvurularıydı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10 Mart 2023 tarihli toplantısında, itiraz başvurularının reddedilmesine karar verildi ve plan kesinleşmiş olarak kabul edildi.

Bu kararla birlikte, plan iki etap halinde değerlendirilerek, komisyon üyelerince imzalanmış olarak krokide planlama sahasının 1. etap planlama bölgesi olarak değerlendirilmesi ve bu alana yönelik hazırlatılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi görüşüldü.

Komisyon raporu ekindeki paftanın komisyon üyelerince imzalanması ve teklifin oy birliğiyle kabul edilmesiyle birlikte, karar Kozan Belediye Meclisine havale edildi ve meclis üyelerince oylanarak karar alındı.