Kozan Belediyesi engelleri kaldırıyor

Kozan Belediyesi engelleri kaldırıyor

Kozan Belediyesi, yolu olmadığı için engelli aracını sokak ortasında bırakarak evine güçlükle ulaşmak zorunda kalan yürüme engelli vatandaşın sorununu kısa sürede çözdü.

Taş mahallesi Muhtarı Murat Ak,  Manastır sokakta yaşayan 56 yaşındaki engelli Abdurrahman Yılmaz’ın yol sorununu belediye yetkililerine bildirdi.

Bunun üzerine; Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Yeşiloğlu ve Muhtar Ak, engelli vatandaşın durumunu değerlendirmek üzere yerinde inceleme yaptı.

Yapılan değerlendirmede, engelli vatandaşın, maddi imkansızlık sebebiyle evine ulaşacak yolu yaptırmakta zorlandığı belirlendi.

Kozan Belediyesi, kısa süre içinde çalışma başlatarak, engelli Abdurrahman Yılmaz’ın Manastır sokaktaki evine motosikleti  ile rahatlıkla ulaşabileceği parke bir yol yaptı.

Yol sorunu çözülen engelli Yılmaz, “2 yıldır yürüme engelliyim ve motorlu araç kullanıyorum. Ancak sokaktan evime çıkan dar ve bozuk yolu kullanamadığım için motosikletimi evden uzakta, sokak içinde bırakmak zorunda kalıyordum. Eve kadar yürümekte güçlük çekiyordum  ” dedi.

Yılmaz, Belediye Başkanı Musa Öztürk, mahalle muhtarı Murat Ak ve belediye çalışanlarına ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Muhtar Murat Ak ise belediyeye aktardıkları sorunların yetkilerce değerlendirilerek çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını, sıkıntısını ilettiği engelli vatandaşın sorununu da belediyenin kısa sürede çözdüğünü  söyledi.

Ak, Başkan Öztürk’ün, özellikle, yaşlı, hasta ve engellilerin karşılaştıkları sorunların çözümüne öncelik verilmesi yönünde kurum çalışanlarına talimat vermesinin, belediyenin hizmet anlayışının daha iyi kavranılması açısından anlamlı olduğunu  ifade ederek  yapılan hizmetlerden memnun kaldıklarını belirtti.