KOZAN BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ İKİNCİ HALK EKMEK FIRIRINI AÇTI

KOZAN BELEDİYESİ RAMAZAN ÖNCESİ İKİNCİ HALK EKMEK FIRIRINI AÇTI

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk üretime başlayan Kozan Belediyesi 2. Halk Ekmek Fırınını ziyaret etti.

Mülkiyeti Kozan Belediyesine ait olup yıllardır atıl durumda bekleyen fırın, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Başkan Musa Öztürk’ün talimatı ile 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

 

Eğitime ve sağlığa yapılan yatırımın faturasının olmayacağı vurgusunu her konuşmasında dile getiren Başkan Öztürk, ziyaret sırasında yaptığı incelemelerde ekmek üretiminde uyulması gereken hijyen koşullarına da özellikle dikkat çekti. Başkan Öztürk yaptığı konuşmasında; “Yıllardır atıl durumda bulunan ve Yaşar Bayram fırını olarak bilinen fırını baştan aşağı yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk. Bu fırının geçmişte çok meşhur pideleri vardı. Yaklaşan Ramazan ayını da göz önünde bulundurarak ekmek üretimine başladık, pide üretimine de yakında başlayacağız. Ayrıca halkımızın sağlığını düşünerek bu fırınımızda az tuzlu kepekli ekmek üretimi de yapıyoruz. Bu fırın bir yıllık belediyeciliğimizde imza attığımız hizmetlerimizden sadece birisi. Kısıtlı bütçemize rağmen hizmetlerimiz katlanarak devam edecek” dedi.

 

Belediye Halk Ekmek Fırınına gerçekleştirdiği ziyarette tesis hakkında yetkililerden de detaylı bilgi alan Başkan Öztürk’e, Başkan Yardımcıları Yaşar Şenöz ve Cengiz Yeşiloğlu, Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz, Aşevi Yetkilisi Yusuf Kaya, Hacı Uşağı Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç ve vatandaşlar da eşlik etti.

 

Fırın ziyareti sonrası Başkan Öztürk’ün yanına gelen mahalle sakinleri, tarihi fırının yeniden açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, mahalleye yapılan diğer belediye hizmetlerinden dolayı Başkan Öztürk’e teşekkür ettiler.