Kozan Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Kozan Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Kozan Belediyesi 2020 Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu, gündem maddelerinin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Kozan Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şubat ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin gündeminde, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremler yer aldı. Meclis üyeleri, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dilerken, yaralı vatandaşlara da acil şifalar temennisinde bulundular.

Ocak ayı meclis toplantısında, meclis üyelerinin aldığı kararla meclisten geçen İmar Limited Şirketi’ni denetlemek için komisyon kurulmuştu. Meclis komisyon kurarak belediyeye ait olan şirketi denetlemesi hususu, Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından itiraz edilerek meclise geri gönderildi. Bu konuya istinaden belediye meclisinde kısa süreli tartışmalar yaşandı. AK Parti grup sözcüsü Abdullah Avcı, kararının neden vero edildiğini merak ettiğini sordu. Aynı soru meclis üyesi Ahmet Çankaya'dan da geldi. AK Parti ve MHP belediye meclis üyeleri tarafından kurulan komisyonu veto ederek geri gönderen Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan, İmar Limited Şirketi’nin gerekli kurumlar tarafından denetlendiğinin altını çizdi.

Iyi Parti Belediye Meclis Üyesi Volkan Bayrakçı bir öneride bulundu. Bayrakçı, mecliste grubu bulunan bütün partilerden birer belediye meclis üyesinin seçilerek şirketi denetlemesinin uygun olacağını belirtti. Kozan Belediye Başkanı, gelen bu talebi değerlendirerek mecliste grubu bulunan partilerden birer temsilci seçilmesinin kararını verdi. Her parti birer isim verdi. Seçilen isimlerden oluşan komisyon meclisten geçti.

Kozan Belediye Meclis Üyesi iken istifa eden Selçuk Cengiz'in bağlı bulunduğu komisyonlardan boşalan yerlere meclis üyesi seçimi de Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. oturumunda gerçekleştirildi.

Mecliste konu olan bir diğer madde ise, deprem gerçeği oldu. Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremlerin ardından Kozan'da da oluşabilecek bir deprem karşısında neler yapılması gerektiği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, önceki dönemlerde yaptığı belediye başkanlığı döneminde, Mahmutlu Mahallesi için kentsel dönüşümünün yapılacağını ancak yapılan bütün çalışmalara rağmen kentsel dönüşümün gerçekleştiremediğinin altını çizdi. Dönüşümün şimdi yapılacak olmasının dahi çok zor olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Kazım Özgan, Mahmutlu Mahallesi'nde eskiden yapılan evlerin birçoğunun Deliçay Deresi’nden getirilen kumlarla yapıldığının altını çizdi.

Şubat Ayı Kozan Belediye Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu, görüşülen gündem maddelerinin ardından 4 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 12.00'da yeniden toplanmak üzere sona erdi.