Anahtar Kelimeler: Kozan Belediyesi yapabilir ?

Kozan Belediyesi yapabilir mi?

Kozan Belediyesi yapabilir mi?

Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen Kozan Belediyesi'ne yeni bina kazandırma projesi tartışmalara neden oldu. Kozan Belediyesi tarafından esnaflara kiralanan dükkan sahiplerine tebligat gönderildiği, kira günleri dolduk


Kozan Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısında, AK Partili meclis üyesi Abdullah Avcı Kozan Belediyesi tarafından Hal sokağında bulunan esnaflara tebligat gönderildiği ve bu tebligatlarda kira günleri dolduktan sonra dükkanları boşaltmaları istendiğini dile getirdi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın buradaki dükkanlar boşaldıktan sonra yeni bir belediye binası yapmak için proje hazırladığına dikkat çeken Abdullah Avcı, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı içerisinde bu binayı nasıl yapacağını sordu. Mecliste kısa süreli tartışmaya neden olan konu ile ilgili olarak, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan açıklama yaptı. Bu projenin Kozan'ın ortak projesi olduğuna dikkat çeken Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, projenin yeni proje olmadığını 2004'ten bu yana böyle bir proje düşündüğünü ifade etti. Mevcut Kozan Belediyesi binasının kente yakışmadığına dikkat çeken Özgan, hazırlanacak projenin bütün aşamalarında bütün meclis üyelerinde bilgilendireceğini söyledi.

Kozan Belediyesi maliyeti nasıl karşılayacak?

Meclis toplantısında tartışılan Kozan Belediyesi'nin yeni hizmet binası yapması konusu geniş yankı buldu. Kulislerde, belediyeye ait dükkanların boşaltıldıktan sonra kendilerine ait olmayan dükkanları da istimlak ederek bölgenin tamamen boşaltılarak, zeminde altı otopark üstü işyerleri ve diğer katlarında Kozan Belediyesinin birimlerinin olacağı kaydediliyor. Belediyenin bu projedeki masrafları ise zemin kata yapacağı dükkanların satışından elde edeceği konuşuluyor. Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan konu ile ilgili olarak geniş bir açıklama yapmazken, yapılacak olan yeni hizmet binası projesinin şehrinde çevresini değiştireceği belirtiliyor.

“6 milyonluk araç alımı için borçlanma istiyorlar, nasıl belediye binası yapacaklar?”

Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme getirilen konu ile ilgili olarak bazı meclis üyeleri Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın kendilerinden iş makinesi ve çöp konteynerı almak için borçlanma yetkisi istediğini ifade ederek, “Belediye 5-6 milyonluk araç alımını yapamayıp bizden borçlanma istiyor. Nasıl olacakta milyonlarca liraya mal olacak bu projeyi yapacaklar çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Başkan’ın açıklama yapması gerekiyor

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın esnaflara gönderilen tebligatın içeriği ile ilgili olarak kamuoyunu geniş bir şekilde bilgilendirmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu konu daha çok konuşulacak gibi. Bölge esnafı şimdilik sessizliğini korurken, yıllardan bu yana buralarda vatandaşa hizmet verdiklerini, böyle bir proje karşısında ne yapacaklarını şimdilik bilmediklerini ifade ediyorlar. Hal Sokak ve çevresinde bulunan bütün dükkanların yıkılarak yerine yeni ve modern dükkanların yapılacak olması şu anki mevcut fiyatının da üstünde olacağından birçok esnafın sıkıntı yaşayabileceği kaydediliyor.