Kozan Belediyespor 1 puanı savaşarak aldı

Kozan Belediyespor 1 puanı savaşarak aldı

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4.grupta liderliğini koruyan Kozan Belediyespor dün deplasmanda Osmaniyespor ile karşılaştı. 7 Ocak Stadyumunda 0 – 0 berabere sonuçlanan maç sonunda olaylar çıktı.

Kozan Belediyespor taraftarının yoğun ilgi gösterdiği maça Kozan’dan, çevre il ve ilçelerden yüzlerce taraftar katıldı. Sakin başlayan ve orta sahada baş başa bir mücadelenin yaşandığı karşılaşma, bitiş düdüğünün ardından tatsız olaylara sahne oldu. Maçın ardından stadyumun dışında toplanan bir gurup Osmaniyespor taraftarı tribündeki Kozan Belediyespor taraftarına taş yağdırdı. Alınan güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden yakınan taraftarlar, aldığı darbeler sonucunda yaralandı. Kozan Belediyespor yetkilileri tarafından daha güvenli olduğu için saha içerisinde toplanması sağlanan taraftarlar, 2 saat süresince emniyet güçlerinin olaylara müdahale etmesini bekledi.

Stadyumdan can güvenlikleri olmadığı için polis eşliğinde ayrılabilen taraftarlar, hem Osmaniyespor yetkililerine hem de yetersiz güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Bu sırada bir grup tarafından Kozanlı taraftarların bulunduğu araçlar taşlanarak camları kırıldı. Araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Kozan Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Atıcı olayların ardından yaptığı açıklamada; “Osmaniye deplasmanı hepimiz için zorlu bir maçtı. 90 dakika canımızı dişimize takıp mücadele ettik ve 1 puan ile dönmeyi başardık. Belediye Başkanımız Musa Öztürk’ün sonsuz desteği ile aylardır sürdürdüğümüz ve korumayı bildiğimiz liderliğimiz birilerini rahatsız etmeye başladı. Türk futboluna yakışmayan bu olayın yaşandığı maçta bizi yalnız bırakmadıkları için tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyor, yaralılara ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Büyük çekişmeye sahne olan maçın ardından yaşananların futbolun fair play kurallarına yakışmadığını dile getiren ve Kozan taraftarının soğukkanlılığını takdir eden Kozan Belediyespor teknik direktörü Mesud Demiroviç “Bu gün bu zor şartlarda aldığımız 1 puan bizi şampiyon yapacak. Kozan Belediyespor tribün grubu Çılgınlar grubuna ve tüm Kozan Belediyespor taraftarına canları pahasına bize destek oldukları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 4. grup maçlarına, ligin 17. haftasında kendi evinde Dörtyol Gençlerbirliği ile devam edecek Kozan Belediyespor, averaj farkı ile şampiyonluğunu koruyor.