KOZAN EKSPRES GAZETESİ 16. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

KOZAN EKSPRES GAZETESİ 16. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Kozan Ekspres Gazetesi, 1 Aralık 2023 Cuma akşamı Sis Müzikol'de düzenlenen birlik, beraberlik ve kaynaşma gecesi ile 16. yılını kutladı.

Geceye, siyasetten iş dünyasına, bürokrattan esnafına kadar çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Kozan Ekspres Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erciyes, "Bugün burada Kozan Ekspres Gazetesi'nin 16 yıllık onurlu yayın hayatını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu uzun süreçte, yerel haberciliğin değerini ve önemini daima yücelttik. Zorlu zamanlarda bile, en doğru bilgiyi ulaştırma sorumluluğunu omuzlarımızda hissettik. İnsanlara haber ulaştırma konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşasak da, en doğru bilgiyi ulaştırmaya olan azmimizi ve kararlılığımızı her zaman koruduk.

16 yıldan bu yana tarafsızlık, bağımsızlık ve objektiflik ilkelerinden ödün vermeden sadece habercilik göreviyle yola çıktık. Bu doğrultuda, 2022 yılında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada gazetemiz ödül almıştır. Ayrıca, her hafta bir şehit ailesi yakını ve gazilerle yapılan röportajlar, onların anılarını gelecek nesillere taşıma adına büyük önem taşımaktadır. Canan Yücel'in kaleme aldığı 'Vatan Size Minnettar' yazı dizisi ise bu önemli mirası yaşatma çabamızın en somut örneğidir.

Bu emeklerimizin karşılığını, yılın gelecek vaat eden gazetecisi ödülüyle aldık. Kozan Ekspres Gazetesi, bölgede yaşanan her haberden en güncel ve doğru bilgiyi okuyucularına ulaştırmak için çalışıyor. Gazetecilik ilkelerine olan bağlılığımız ve çalışma prensiplerimiz doğrultusunda, her gün bölgedeki gelişmeleri günlük olarak okuyucularımıza aktarmak için çaba gösteriyoruz.

Sadece baskı olarak değil, dijital medyada da en güncel haberleri hızlı ve doğru bir şekilde sunmanın büyük gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, 2017 yılının sonunda günlük gazete olarak yayın hayatına devam eden Kozan Ekspres Gazetesi'ne, 2021'de Kozan FM'i de dahil ederek bir medya grubu haline getirmeyi amaçladık. Önümüzdeki süreçte kuracağımız Ekpres TV ile bunu daha da geniş çaplı hale getirmeyi planlıyoruz. Biz Erciyes Medya Ailesi olarak, gazeteciliği en iyi şekilde yapmak için mücadele ediyoruz. Çağın gerekliliklerine uygun teknolojiyi takip ederek, en doğru zamanda en doğru işi yapmak için çaba sarf ediyoruz.

Bugün, burada bir araya gelerek bu özel gecede bizimle olan herkesi selamlıyor, Kozan Ekspres Gazetesi'nin 16 yıllık onurlu geçmişine ve gelecekteki başarılarına birlikte şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum.”

Erciyes'in konuşmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü de birer konuşma gerçekleştirdi. Karalar, yerel basın ile ilgili olarak zor şartlarda mücadele ettiklerini belirterek, belediye olarak ellerinden geldiği kadar destek verdiklerini ifade etti. Arslanköylü ise Erciyes Medya çatısı altında yayın hayatına sürdüren Kozan Ekspres Gazetesi'nin 16. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Gece, ünlü sanatçı Gönül Toprak’ın seslendirdiği şarkılarla devam etti. Toorak, birbirinden güzel şarkılarıyla davetlileri coşturdu.

Gecenin sonunda, Kozan Ekspres Gazetesi'ne, Canan Yücel'in kaleme aldığı 'Vatan Size Minnettar' yazı dizisi ile verdiği hizmetlerden dolayı Kozan Kaymakamlığı tarafından plaket takdim edildi.