Kozan emniyetinden başarılı çalışmalar

Kozan emniyetinden başarılı çalışmalar

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 18-25 Aralık 2023 tarihleri arasında ilçe genelinde gerçekleştirdiği "Kozan'a Güven Uygulamaları" kapsamında başarılı operasyonlara imza attı.

Uygulamalar kapsamında 31 noktada toplam 248 emniyet personeli ile denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız av tüfeği ve 105 adet fişek ele geçirildi. Ayrıca 2 araca modifiyeden işlem yapıldı ve 12 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası uygulandı. 9 araç ve 3 motosiklet trafikten men edildi.

Uygulamalarda aranan 4 şahıs yakalanarak tutuklandı. Bu şahıslardan biri Kasten Öldürme olayının şüphelisi, biri uyuşturucu satıcısı, biri uyuşturucu ticareti suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan ve biri de dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş cezası bulunan şahıstı.

Ayrıca uygulamalarda 11.10 gram ve 12 tablet muhtelif uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildi. Kumar oynayan 1 şahsa adli işlem yapıldı ve kumar oynayan 5 şahsa ise 24.330 TL idari para cezası uygulandı. Değişik marka ve modellerde 8 adet kaçak alkol de ele geçirildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede huzur ve güvenliği sağlamak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.