KOZAN EMNİYETTEN BAŞARILI UYGULAMALAR

KOZAN EMNİYETTEN BAŞARILI UYGULAMALAR

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 19 Ağustos 2024 - 26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen güvenlik uygulamalarında önemli sonuçlar elde edildi.

Hafta boyunca düzenlenen *Kozan’a Güven Uygulamaları* kapsamında, ilçenin çeşitli noktalarında toplam 191 emniyet personelinin katılımıyla denetimler yapıldı. Şok uygulamalarla 21 noktada gerçekleştirilen denetimlerde, bir ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ayrıca, modifiye edilmiş 8 araç hakkında işlem yapıldı ve 67 motosiklet sürücüsüne çeşitli nedenlerle idari para cezası kesildi. Denetimlerin sonucunda, 12 araç ve 4 motosiklet trafikten men edildi.

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda ise, 23,71 gram uyuşturucu madde ve 131 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Bu süreçte, silahla kasten yaralama suçundan bir kişi yakalandı ve yasal işlemler sonrası tutuklandı. Ayrıca, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan 14 yıl 3 ay 5 gün hapis cezası bulunan bir kişi ile nitelikli dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası olan bir başka kişi de yakalanarak adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların güvenliği için benzer uygulamaları sürdürmeye devam edeceğini belirtti.



Anahtar Kelimeler: KOZAN EMNİYETTEN BAŞARILI UYGULAMALAR