Kozan girişi turunç ağaçları ile taçlandırılıyor

Kozan girişi turunç ağaçları ile taçlandırılıyor

Kozan’ın simge ürünlerinden biri olan turunç fidanları ilçe girişlerinde misafirleri karşılamak için toprakla buluşturuldu.

300 turunç ağacı Kent Konseyi’nin girişimi ile Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi ve Kozan TEMA iş birliği ile ilçe girişindeki Mansurlu kavşağında toprakla buluştu. 
Turunç ağacı dikim etkinliğine Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Büyükatak, İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bayar ve bazı birim müdürleri katıldı. 
“İlçemiz misafirlerini turunç ağaçları ile karşılayacak”
Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Kozan’ımız narenciyemiz ile bir marka. İlçemizi sembolize eden narenciye ile karşılamak istiyoruz. Adana girişi kavşağımıza refüjlere ekimini yapıyoruz. Bunları korumak ve bakmakta çok önemli.  İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu. 
Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan;” Turunç ilçemizin doğal bitkisi. Şehir içi, cadde ve sokaklarında da var. Emeği genlere çok teşekkür ederiz” dedi.
“Daha güzel bir Kozan için çalışıyoruz”
Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli; “İlçemiz için daha iyi ne yapabiliriz diyerek bu projeyi hayata geçirdik. Turunca çok önem veriyoruz. Kentimiz girişlerini daha güzel, bakımlı hale getirmek istiyoruz. Adana Yolu, Irmak Caddesi, Yukarı Çarşı’da bulunan turunç ağaçlarını dikenlere de çok teşekkür ediyoruz. Bize bu vizyonu onlar kattı aslında” dedi. 
Heyet fidanları ekerek, sonbaharda Kozan’ın ayrı bir doğal güzelliği olduğunu kaydetti.