Anahtar Kelimeler: Kozan yetim öksüz

Kozan hem yetim hem öksüz

Kozan hem yetim hem öksüz

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü için 700 milyon lira kaynak aktarıldı ama iç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak yol için maalesef adım atılmıyor.

Kozan-Mansurlu yolu iç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlaması açısından stratejik öneme sahip bir yol. Yapılan girişimler sonucunda Salmanlı Mahallesi ne kadar yol kısmen yapıldı. Samanlı Mahallesi girişinde heyelan olması nedeni ile yolun yapımına devam edilemiyor. Ihaleyi alan firmalar işi yarıda bırakıp gidiyorlar. Çözüm olarak konuşmalar yapılsa da bir türlü ilerleme sağlanamıyor. Siyasetçilerimiz, bürokratlarımız bu yolun yapılması için girişimde bulunduklarını söylüyorlar ama sonuç ortada yok.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüreğir ile Seyhan'ı birbirine bağlayacak, Adana trafiğini rahatlatacak yarım kalan köprü inşaatı için 700 milyon lira kaynak aktarıldığını söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıllarda Adana'da yaptığı bir miting konuşmasında, Kozan-Mansurlu yolunun yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesini vermişti. Müjde verildi ama maalesef yol tamamlanmadı. Buradan anlaşılacağı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bölgenin siyasetçileri ve bürokratları muhtemelen yanlış bilgi veriyorlar. Yolun tamamlanmasına rağmen Cumhurbaşkanına bu şekilde bilgi vermek ne kadar doğru bilinmiyor.

Hizmet elbette yapılmalı. Ancak stratejik ve ekonomik anlamda çok önemli olan Kozan-Mansurlu-Kayseri yolu bir an önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yatırım planına alınarak yapılması gerekiyor. Kozan geçmişten bugüne hem öksüz hem de yetim kalmaya mahkum ediliyor. Yazıktır, günahtır. Kozan halkı yapılmayan hizmetlerden dolayı kafese mahkum edilmişcesine bırakılmamalı. Kabuğunu kıran, bölgesinin gelişmesi ve geliştirilmesi noktasında hizmet yapan siyasetçilerin önderliğinde Kozan’ı daha iyi yerlere getirmek için mücadele etmeliyiz.

23 Ağustos’ta Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan yangından sonra Kozan halkı birlik ve beraberliğin nasıl yapılacağını göstermişti. Siyasetçisinden bürokratına, yaşlısından gencine herkes bir olarak yaraların sarılması için mücadele etmişti. O zaman olduğu gibi şimdi de stratejik ve ekonomik anlamda büyük öneme sahip Kozan Mansurlu yolunun tamamlanması için bir ve beraber olma zamanı. Oy isteyen siyasetçilere “Bu yolu yapın artık” deme zamanı. Temennimiz, yolun yapılması için ivedilikle yatırım planına alınması.